avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CREDITARE SOCIETATE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CREDITARE SOCIETATE

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti care este plafonul de creditare a unui asociat catre societate.
Va mutumesc.
Cel mai recent răspuns: diaconu_suzana_maria , utilizator 10:58, 2 Iulie 2012
Nu exista o limita pentru creditarea societatii de catre administrator. Insa trebuie avut in vedere ca sumele sa nu depaseasca 15000 euro. Conform OUG 53/2008 este necesar sa se faca declararea tranzactiei care depaseste aceasta suma la ONPCSB.

Va multumesc
15000 euro (echivalent in lei) ptr o operatiune efectuata in cadrul unei singure zile bancare.Daca se depaseste, atunci trebuie anuntat Oficiul ptr prevenirea si sanctionarea spalarii banilor.
Asa este, informatii suplimentare puteti obtine de aici.

[ link extern ]
daca se face prin banca nu trebuie anuntat nimeni.

Alte discuții în legătură

Imprumut acordat de actionar societatii Cata_68 Cata_68 Un actionar semnificativ al societatii acorda imprumut purtator de dobanda societatii. Se poate folosi contul 4551 - Actionari/asociati-conturi curente? ... (vezi toată discuția)
Imprimut firma pe baza unui imprumut bancar de nevoi personale al asociatilor EricaNagy EricaNagy Buna ziua, Pot face un contract de imprumut firma cu firma al carui asociat sunt iar rambursarea acestui imprumut sa fie scadentarul creditului de nevoi ... (vezi toată discuția)
Imprumut firma in euro Mihaela1772000 Mihaela1772000 Buna ziua, Ca asociat, pot imprumuta firmei o suma in euro? Ma intereseaza daca pot depune euro in contul de euro al firmei pentru a putea plati o factura ... (vezi toată discuția)