avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CREDITARE SOCIETATE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CREDITARE SOCIETATE

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti care este plafonul de creditare a unui asociat catre societate.
Va mutumesc.
Cel mai recent răspuns: diaconu_suzana_maria , utilizator 10:58, 2 Iulie 2012
Buna dimineata,

Nu cred ca aici este vorba despre neridicarea salariului de catre director, Iulian. Ci despre imprumutul acordat societatii de catre acesta, in calitate de salariat.

Ma insel @diaconu_suzana_maria?


@diaconu_suzana_maria

Directorul poate imprumuta societatea. Incheiati contract de creditare cu acesta, in care veti mentiona suma imprumutata, perioada si modalitatea de restituire, daca suma este sau nu purtatoare de dobanda. Taiati si chitanta daca suma se incaseaza in numerar. Inregistrati in cont 462 - creditori diversi.
Multumesc foarte mult! Doream sa stiu daca poate imprumuta societatea avand in vedere ca este si salariat, dar ati deslusit dilema. Va amultumesc inca o data!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut acordat de actionar societatii Cata_68 Cata_68 Un actionar semnificativ al societatii acorda imprumut purtator de dobanda societatii. Se poate folosi contul 4551 - Actionari/asociati-conturi curente? ... (vezi toată discuția)
Imprimut firma pe baza unui imprumut bancar de nevoi personale al asociatilor EricaNagy EricaNagy Buna ziua, Pot face un contract de imprumut firma cu firma al carui asociat sunt iar rambursarea acestui imprumut sa fie scadentarul creditului de nevoi ... (vezi toată discuția)
Imprumut firma in euro Mihaela1772000 Mihaela1772000 Buna ziua, Ca asociat, pot imprumuta firmei o suma in euro? Ma intereseaza daca pot depune euro in contul de euro al firmei pentru a putea plati o factura ... (vezi toată discuția)