Buna seara , un creditor chirograf obține de la societatea debitoare , cu 2 luni înainte de deschiderea procedurii de insolventa , un act prin care soc debitoare cesioneaza in favoarea creditorului o creanta de-a ei . Aceasta creanta nu este încă certa ....fiind pe rol un proces .
întrebare : acest creditor chirograf dar care are acel act de cesiune creanta , este privilegiat fata de ceilalți creditori chirografi ? Dacă ,da, se poate contesta de către ceilalți creditori acel act de cesiune ...încheiat cu 2 luni înainte de deschiderea procedurii ?
e vorba de o vanzare de retract litigios nu de o cesiune propriu zisa de creanta... depinde de administratorul judiciar daca va face demersurile pentru a aduce la masa credala si aceea creanta... eu zic daca va recuperati banii prin creanta respectiva integral, nu va mai inscrieti la masa credala
multumesc , dar nu m-am exprimat corect. Deci , eu sunt creditor chirograf. Un alt creditor chirograf al aceluiasi debitor , are un act prin care debitorul nostru , i-a cesionat o creanta , ptr care încă se judeca ( debitorul ), deci nu este deocamdată certa.
Atât eu cat si celălalt creditor ne-am înscris la masa credala , suntem c.chirografi ambii , doar ca unul dintre noi are acea înțelegere scrisă cu debitorul , prin care i se cesioneaza in favoarea lui creanta. Va întreb ....este acest creditor privilegiat fata de restul creditorilor chirografi ?
daca el (celalalt creditor chirografar) urmareste in instanta recuperarea banilor si acestia vor intra direct in patrimoniul sau, atunci el nu mai are rost sa sa inscrie la masa credala si dvs va recuperati banii din lichidare... daca banii intra in patrimoniul debitorului dvs care acum este in insolventa puteti cere sa se faca abstractie de respectivul act care va prejudiciaza... tot asa, poate si administratorul judiciar sa ceara anularea respectivului inscris si sa ceara aducerea respectivei creante la masa credala