avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract deomodat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract deomodat

Am impreuna cu fostul sot un service auto.Isi poate face contract de comodat si apoi sa-si deschida un punct de lucru acolo fara acordul meu?
Cel mai recent răspuns: monicanico , utilizator 19:48, 16 Ianuarie 2012
Nu. Trebuie sa semnati amandoi pe contractul de comodat
Si ce pot sa fac daca si-a deschis punctul de lucru?
Daca si dvs. sunteti proprietar al spatiului, respectiv sunteti inscrisa in cartea funciara, este necesar ca pe contractul de comodat incheiat intre proprietarii, repet - inscrisi in cartea funciara si societate, sa fie si semnatura dvs. Teoretic Registrul Comertului la infiintarea unui punct de lucru solicita documentele in baza caruia se deschide acesta si care privesc locatia, adica contractul de comodat sau inchiriere si extrasul CF, acesta din urma tocmai pentru a avea certitudinea ca proprietarii spatiului si-au dat acordul pentru folosire.
Daca punctul de lucru s-a deschis fara acordul dvs. formulati o cerere de opozitie impotriva rezolutiei de aprobare a deschiderii punctului de lucru, aratand faptul ca dvs. in calitate de proprietar nu ati semnat nici un fel de contract si nu v-ati exprimat in acest fel acordul pentru deschiderea punctului de lucru.
Cererea de opozitie se depune la Registrul Comertului unde a fost infiintata societatea.
Am facut cerere la ORC,dar am primit raspuns de acolo ca service-ul a fost cumparat de fostul sot,lucru ireal pentru ca noi l-am construit.Ce sa fac?
Mergeti la Oficiul de Cadastru si obtineti un extras CF de informare. In cuprinsul acestuia partea A, veti vedea cine este proprietar si in baza caruia act s-a facut inscrierea dreptului de proprietate.

Alte discuții în legătură

Acte necesare deschidere punct de lucru gecomi gecomi Am citit in arhiva despre acest subiect si trebuie sa va marturisesc ca m-am cam incurcat in acte. Intrebarea mea este: Ce acte sint necesare la deschiderea ... (vezi toată discuția)
Pentru incheierea unui contract de comodat este necesar cf pt spatiul respectiv? nicoleta sorina nicoleta sorina Ma intereseaza daca pentru incheierea unui contract de comodat este necesar sa detii certificat de carte funciara pentru spatiul unde se va deschide punct de ... (vezi toată discuția)
Deschidere punct de lucru emillius emillius Buna ziua, Pentru deschiderea unui punct de lucru cu activitate comerciala, pe langa actele proprietarului si contractul meu de inchiriere, pentru Registrul ... (vezi toată discuția)