Pentru deschiderea unui punct de lucru cu activitate comerciala, pe langa actele proprietarului si contractul meu de inchiriere, pentru Registrul Comertului voi avea nevoie si de un extras de carte funciara?
Si alta speta, daca Locatorul imi inchiriaza mie spatiul pentru deschidere punct de lucru cu activitate comerciala, voi avea nevoie la ORC atat de contractul de detinere a spatiului de catre Locator (inchiriere, comodat etc, cu proprietarul) dar si de actul de proprietate al proprietarului?
Nu aveti nevoie de extras de carte funciara. Cel putin eu unul nu am intalnit o asemenea solicitare niciodata.
Da. veti avea nevoie de actele incheiate intre proprietar si locatorul dvs. si de actul de proprietate. Trebuie sa aveti grija: in actele incheiate intre proprietar si locatorul dvs. trebuie sa se specifice ca locatorul poate subinchiria. Sa nu aveti probleme ulterior.
Este destul sa se specifice in contractul meu de inchiriere ca spatiul are destinatie comerciala sau va trebui sa dovedesc cu alte documente acest lucru?