avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, succesiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, succesiune?

Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 saptamani a decedat si unchiul. Ei aveau intre ei testament unul pe celalalt, dar nu s-a facut succesiunea dupa matusa. Urmasii unchiului sunt 3 frati si mai multi nepoti de la alti 3 frati.
Unii dintre acestia vor sa-mi cedeze partea lor mie stiind ca eu i-am ingrijit. Va rog sa-mi raspundeti la cateva intrebari stringente.
1. In cazul de fata eu as avea vreu drept ca ruda a matusii?
2. Unde pot gasi o copie a testamentului? Testamentul poate intra in vigoare daca nu s-a facut succesiunea dupa matusa?
3. Care ar fi procedura legala cea mai favorabila pentru a beneficia de partile de mostenire la care renunta unii dintre frati ai unchiului in favoarea mea?
4. Pot participa la succesiune? Pot sa deschid eu succesiunea?
5. Am calitatea de a devenii coerez?
Va rog din suflet sa ma lamuriti cu privire la aceste aspecte foarte importante si foarte urgente pt mine.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 23:23, 14 Ianuarie 2012
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Nu. Trebuie facuta succesiunea si dupa matusa dar rudele unchiului ca mostenitori ai lui vor mosteni si partile matusii.
2. Nu mai avem despre ce mostenire sa discutam, fratii defunctei matusi nu mai au nici un drept.



Nu m-ați înțeles.
Unchiul are 9 frați, trei sunt în viață, iar un frate decedat are un singur copil înfiat. Acest copil are drept la moștenire, la fel ca ceilalti nepoți de la alți frați decedați, care sunt fiii naturali ai acestora?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, are drepturi egale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere moștenire după mama vitregă, decedată fără urmași. cine are dreptul la cei 25% din partea acesteia? Alinamanole1984 Alinamanole1984 Bună seara! Am și eu o problemă și sper din tot sufletul sa ma puteți ajuta. În 2008 tatăl meu a decedat, în același an am dezbătut succesiunea. Din ... (vezi toată discuția)
Drep succesoral macsi macsi Buna ziua, Unchi decedat de curand-frate al tatalui meu, casatorit, fara copii, matusa-fasta sotie a defunctului decedata acum 5 ani. La moartea matusii nu ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune vin și eu cu o întrebare ce tine de succesiune. ... m50maria m50maria Dezbatere succesiune Vin și eu cu o întrebare ce tine de succesiune. Un văr a murit, unic fiu la părinți, necăsătorit , fără copii. Mama sa a avut 5 ... (vezi toată discuția)