avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prima de 500 de lei de reintoarcere la munca - ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prima de 500 de lei de reintoarcere la munca - situatie speciala

Buna ziua,
ma aflu intr-o situatie mai speciala. Am 2 joburi, am stat 10 luni acasa in concediu de crestere a copilului si as vrea sa ma reintorc la munca, dar doar la unul dintre servicii, iar la celalalt as vrea sa imi dau demisia. In situatia asta, mai pot beneficia de prima de 500 de lei? Sau poate ar trebui sa ma reintorc la amandoua si dupa o scurta perioada (o saptamana, de exemplu) sa-mi dau demisia? Mai precizez ca la jobul la care vreau sa renunt aveam inainte functia de baza (si cartea de munca), iar acum as vrea ca la cel de-al doilea job sa am functia de baza.

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:46, 15 Ianuarie 2012
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune:

Art. 7
(1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3, inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 1 ISR pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
...
- 1 ISR = 500 lei

2. Asadar:
- nu conteaza decat daca obtineti venituri (salarii) indiferent de la cate surse (angajatori).
- puteti renunta la unul din locurile de munca dar veti ramane cu unul, adica veti obtine venituri deci puteti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei.
Multumesc mult, atunci stau linistita. La celelalt serviciu e nevoie sa imi reiau activitatea ca sa imi dau demisia?
Daca ati avut CIM suspendat atunci va reluati activitatea si apoi demisionati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil ralf84 ralf84 Buna ziua, AM si eu o nelamurire: Sunt in concediu crestere copil si am optat pt 2 ani, exista posibilitatea sa ma razgandesc si sa intrerup dupa implinirea ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie andrioana andrioana daca ma reintorc la serviciu in data de 1 iun 2012 in conditiile in care copilul implineste 1 an in data de 25 iun 2012 iar optiunea aleasa pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Revenirea la locul de munca magutza magutza Buna seara, in urma cu 1 an si 8 luni am fost nevoita sa imi dau demisia urmand sa nasc in luna respectiva, pentru ca nu aveam minim 1 an de cand eram ... (vezi toată discuția)