avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am optat pentru pensie de invaliditate, desi ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am optat pentru pensie de invaliditate, desi indeplineam conditiile pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta

Am fost clasat inapt in iunie 2011.La completarea dosarului de pensionare am semnat printre altele si "optez ptr.pensie de invaliditate.In decembrie am primit decizia de pensionare medicala.Intrucit indeplinesc conditiile de pensie ptr.limita de virsta am contestat in termen decizia ptr.a-mi emite decizie ptr.pensie ptr.limita de virsta cu aceeiasi data din dec.2011.Intrebarea mea este :ce sansa am sa-mi modifice decizia respectiva?Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 14:41, 14 Ianuarie 2012
daca sunt indeplinite conditiile de pensionare pt limita de varsta, veti fi pensionat pt limita de varsta
La completarea dosarului de pensionare am semnat printre altele si "optez ptr.pensie de invaliditate"

Erau indeplinite conditiile pentru pensie limita de varsta dar si cele pentru pensie de invaliditate. Ati optat pentru pensia de invaliditate. De ce, este problema dv. Situatia poate fi lamurita de casa de pensii in urma contestatie depuse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea de la pensia de invaliditate la cea pentru limita de varsta carmen bodeanu carmen bodeanu Daca sunt pensionata medical,la implinirea limitei de virsta ,daca renunt la pensia medicala si optez pt. cea de limita de virsta cistig sau pierd?;cum pot ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata, incetarea contractului de munca buiavasi buiavasi buna ziua! as dori sa imi precizati si mie cand se poate pensiona anticipat o femeie nascuta in nov.1956 cu un stagiu de cotizare de 32 ani?mie mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate ika ika Sunt nascuta in luna august 1955, am un stagiu total de cotizare de 38 ani si 10 luni,din care 19 ani grupa a2a procent 100%, 8 ani si 2luni pensie ... (vezi toată discuția)