buna ziua! as dori sa imi precizati si mie cand se poate pensiona anticipat o femeie nascuta in nov.1956 cu un stagiu de cotizare de 32 ani?mie mi s-a spus ca la 01.07.2012 si vreau sa stiu daca pot demara formalitatile de depunere a dosarului si deasemenea va rog sa imi spuneti cand ii inceteaza contractul de munca, la primirea deciziei de pensie sau la data depunerii dosarului?
multumesc!
Pentru vechimea pe care o aveti puteti beneficia de pensie anticipata partiala , deci cu penalizare
Incetarea contractului de munca se face la data comunicarii deciziei de pensionare
art 56 al. 1 litera c) din codul munci.............; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;
Va puteti pensiona la limita de virsta dupa anul 2017 luna Iunie la virsta standard de pensionare de 60 ani si 7 luni daca indepliniti conditia stagiului minim de cotizare de 15 ani. Stagiul complet de cotizare este de 30 ani si 7 luni.*
Va puteti pensiona anticipatat dupa anul 2012 luna Iunie la virsta de 55 ani si 7 luni daca indepliniti conditia stagiului complet de cotizare pentru pensionare anticipata de 38 ani si 7 luni.*
Va puteti pensiona anticipatat partial dupa anul 2012 luna Iunie la virsta de 55 ani si 7 luni daca indepliniti conditia stagiului de cotizare pentru pensionare anticipata partiala de peste 30 ani si 7 luni.
Pensie anticipata
Kellynda
Buna ziua!
Daca cineva s-a nascut la 1956 oct. 28, are 32 de ani lucrati, angajata din a976 mai 26, avand 3 ani concediu crestere copii.
Intrebarile mele ... (vezi toată discuția)