avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... persoana desemnata revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

persoana desemnata revisal

Buna ziua,

la o anumita firma daca persoana desemnata a transmite revisalul a gresit ( ex nu a operat la timp sa zicem cererile de cfp, sau din cauza internetului, sistemului din firma respectiva nu a putut depune on line revisalul in ziua respectiva) ce se poate intampla cu ea in cazul unui control????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 14 Ianuarie 2012
In 20 de zile, timp de transmitere a suspendarii, se pute rezolva problema, mergand direct la ITM. Firma poate fi sanctionata si are obligatia fata de salariatii care creeaza suportul economic sa recupereze prejudiciul de la persoana vinovata.
In cazul unui control ITM daca angajatorul este sanctionat cu amenda , atunci acesta poate recupera c/v amenzii de la persoana respectiva ... de asemenea, pe langa aceasta angajatorul mai are posibilitatea de a angaja si raspunderea disciplinara a persoanei respective.
Buna ziua!

Am si eu o problema si va rog sa ma ajutati cu un raspuns : nu am stiut ca pentru zilele de concediu fara plata se face suspendarea activitatii.Am la sfarsitul lunii decembrie cativa salariati, dupa caz, care au avut cerere pentru 3-4 zile de concediu fara plata (perioada 27-30 decembrie 2011). Transmiterea revisalului cu suspendarea se face in termen de 20 zile lucratoare sau calendaristice ? daca sunt 20 zile lucratoare, inseamna ca ma incadrez in timp sa transmit si suspendarea si incetarea suspendarii pentru perioada 27 - 30 dec. 2011 ?
E corect asa ?

Multumesc anticipat!
1. Codul Muncii nu prevede obligativitatea suspendarii c.i.m. in cazul CFP ... daca angajatorul si salariatul decid suspendarea c.i.m. , atunci perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca se completeaza si se transmit prin REVISAL in termen de maximum 20 de zile lucratoare de la data suspendarii.

2. Suspendarea c.i.m. cu data de 27 dec se poate face pana la data de 25.01.2012 inclusiv.
la ce art gasesc in codul muncii ca nu este obligatorie suspendare cfp ?

Alte discuții în legătură

Revisal-ajutor sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. Concediu fara salar trebuie trecut in revisal? (vezi toată discuția)
Revisal concediu fara plata danyyyyy danyyyyy buna ziua, cum se inregistreaza in revisal concediu fara plata, nici nu stiu daca se inregistreaza si daca se inregistreaza unde trebuie sa se scrie de ex. o ... (vezi toată discuția)
S-a uitat declararea incetarii cim Anca114 Anca114 Buna ziua. Contabilul a uitat sa depuna incetarea cartii de munca a unui salariat de aproape 3 luni. Cum se poate indrepta greseala ? Se pot anula de ... (vezi toată discuția)