Am 56 de ani si 20 de ani vechime.Beneficiez de o reducere cu 5 ani ani a varstei de pensionare conf.legii 341/2004.Doresc sa aflu care este varsta la care pot cere pensionare anticipata.
1. Pensionarea anticipata sau anticipata partiala se face cu 5 ani inaintea varstei standard de pensionare si numai daca aveti stagiul complet de cotizare.
2. Dvs. nu puteti beneficia de astfel de pensii deoarece:
- nu aveti stagiul complet de cotizare (acesta este de 35 de ani)
- deoarece beneficiati de prevederile Legii 341/2004, art.5(1), lit.n), care va reduce varsta standard de pensionare cu 5 ani, atunci veti beneficia de pensie de limita de varsta in acelasi timp cu pensia anticipata sau anticipata partiala.
3. Asadar veti putea beneficia de pensie de limita de varsta cu 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, adica la 60 de ani.
Iesire pensie
Vasilegheorghe1
Sunt nascut pe 27.05.1960,am fost angajat in 20.07.1979(august) pana in prezent. Am lucrat la grupa I de munca(18ani).Cand pot beneficia de pensie normala sau ... (vezi toată discuția)
Pensie
oana8385
Buna ziua,
Numele meu este Oprisan Lucica am 56 de ani (04.06.1956), am 3 copii, am lucrat 17 ani, 3 luni si 5 zile dintre care 12 ani, 10 luni si 29 zile ... (vezi toată discuția)