avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand ma pot pensiona anticipat?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand ma pot pensiona anticipat?

Am 56 de ani si 20 de ani vechime.Beneficiez de o reducere cu 5 ani ani a varstei de pensionare conf.legii 341/2004.Doresc sa aflu care este varsta la care pot cere pensionare anticipata.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:58, 14 Ianuarie 2012
1. Pensionarea anticipata sau anticipata partiala se face cu 5 ani inaintea varstei standard de pensionare si numai daca aveti stagiul complet de cotizare.

2. Dvs. nu puteti beneficia de astfel de pensii deoarece:
- nu aveti stagiul complet de cotizare (acesta este de 35 de ani)
- deoarece beneficiati de prevederile Legii 341/2004, art.5(1), lit.n), care va reduce varsta standard de pensionare cu 5 ani, atunci veti beneficia de pensie de limita de varsta in acelasi timp cu pensia anticipata sau anticipata partiala.

3. Asadar veti putea beneficia de pensie de limita de varsta cu 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, adica la 60 de ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire pensie Vasilegheorghe1 Vasilegheorghe1 Sunt nascut pe 27.05.1960,am fost angajat in 20.07.1979(august) pana in prezent. Am lucrat la grupa I de munca(18ani).Cand pot beneficia de pensie normala sau ... (vezi toată discuția)
Pensie oana8385 oana8385 Buna ziua, Numele meu este Oprisan Lucica am 56 de ani (04.06.1956), am 3 copii, am lucrat 17 ani, 3 luni si 5 zile dintre care 12 ani, 10 luni si 29 zile ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata Apostoaemihai Apostoaemihai sant nascuta in 23.06.1958.am o vechime in munca de 24 ani,din care 15ani la gr. a doua de munca.Vreau sa stiu cand am dreptul la pensie anticipata? (vezi toată discuția)