avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... curs postuniversitar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

curs postuniversitar

1.Va rog sa ma lamuriti ce fel de curs postuniversitar trebuie sa absolve un functionar public pt a promova sau a participa la un concurs pt ocuparea unei functii publice de conducere? Ce tip si ce durata are cursul respectiv?
2.Functionarii publici numiti in prezent pe functii publice de conducere ce trebuie sa faca pt a-si pastra functia in sensul completarii studiilor? Si pana la ce data trebuie sa prezinte dovada absolvirii unei forme de invatamant postuniversitare?
3.Poate fi asimilat cursurilor postuniversitare necesare pt ocuparea unei functii publice de conducere un curs cu durata de 48 ore - ,,Uniunea Europeana si functia publica" organizat de catre o facultate de stat ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 19:37, 23 Octombrie 2008
1. Pentru participarea la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea functiilor publice de conducere, candidatii trebuie sa fi absolvit studii de masterat sau postuniversitare in domeniul administratiei publice, management ori in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice.
2. Este de preferat ca imediat dupa absolvirea cursurilor postuniversitare sa se aduca adeverinta sau diploma de absolvire.
3. Cursurile postuniversitare au durata de doua sau trei semestre.
Multumesc mult pt lamuriri. Am postat aceasta intrebare deoarece colegi ce au participat la cursuri postuniversitare cu durata de 48 de ore sustin ca aceste cursuri sunt similare cu cele precizate de Legea 188/1999 si au dreptul a ocupa o functie de conducere.
Cred ca nicio facultate de stat sau particulara acreditata organizeaza cursuri postuniversitare cu durata de 48 de ore. :hm:
Le numesc postuniversitare pentru ca le fac cei care au o faculate =D>.
Sigur ca se fac tot felul de astfel de "studii" la functionarii publici cand tre sa-i " salte " in functie #-o si chiar au drata de 48 ore :)).
Am discutat saptana trecuta cu un primar care cu mandrie mi-a spus ca in urma a 3 zile de curs din care doua au fost petrecute pe drum , consiliera personala a facut un curs de MANAGER DE PROIECTE :O. Nu m-am putut abtine sa intreb daca "invatatura" nu s-a redus la a invata cum se scrie calificarea intr-un CV.................... in timp ce domnisoara ma intreba inocent ce este POSDRU?;)
Deci la functionarii publici nimic nu ma mai mira.................................
Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2008
adelaida_07, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii postuniversitare vulpitza70@yahoo.com vulpitza70@yahoo.com Ce Studii trebuie sa aiba o persoană pentru a se înscrie la un concurs pentru ocuparea unei funcții publice de conducere? Are studii universitare de lungă ... (vezi toată discuția)
Echivalare studii lunga durata masterat Gvirgil Gvirgil Legea educatiei nationale nr. 1/2011 prevede: Art 153 (2) Diploma de absolvire sau de licentă a absolventilor învătământului superior de lungă durată ... (vezi toată discuția)
Secretarul de comuna si domeniul asistentei sociale Tpopa Tpopa Buna ziua! Referitor la aceasta functie de secretar UAT, care este o functie de conducere ,asa cum ne arata L 188, as dori sa aflu daca un functionar public ... (vezi toată discuția)