Buna ziua, ma aflu intr-o situatie simpla dar nu cunosc juridic cum sa procedez:
O matusa de a mea (sora tatalui) a avut un contract de intretinere cu sora ei mai multi ani la rand pana acum doi ani cand din motive intemeiate personale(intretinere sporadica) a procedat la incetarea contractului de intretinere prin introducerea in instanta a rezolutiunii contractului de intretinere, casa si gradina fiind transcrisa pe numele sorei deja si la cadastru si la finante. Nelamurirea mea consta in urmatoarea situatie:impozitul pe casa si gradina nu s-a mai platit pe ultimii doi ani de cand se tot amana procesul, cine trebuie sa plateasca acest impozit cu toate majorarile aferente cauzate de lungirea in timp al procesului.Mentionez ca matusa pe care o intretin eu acum era trecuta ca uzufruct in cartea funciara.
Multumesc!
bineninteles, dar proprietarul(sora matusii) nu mai are nici un interes daca pierde proprietatea, iar eu daca transcriu proprietatea pe numele matusii trebuie neaparat sa platesc datoriile la stat ca altfel cei de la finante nu-mi fac actul chit ca va urma cat de curand o sentinta definitiva contra proprietarului actual(sora matusii).
Sora matusii este obligata sa achite toate obligatiile fiscale pana in ziua ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti de desfiintare a contractului de intretinere. In cazul in care le platiti dvs. in locul dansei, o puteti actiona ulterior in judecata, pentru recuperarea sumelor platite.
Drepturi succesiune
werner
am si eu o intrebare.... sora bunicii mele a decedat in decembrie si nu are copii.. mai suntem din partea lor, in familie, eu si o matusa care are doi copii ... (vezi toată discuția)