avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de mostenire a copilului dintr-o casatorie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de mostenire a copilului dintr-o casatorie anterioara

buna ziua. problema mea este destul de delicata. sunt unicul copil al mamei din prima casatorie. ea s-a mai casatorit o data si a avut din a doua casatorie patru copii. sotul ei (al doilea) a decedat de mult si au facut succesiune intre ea si cei patru copii ai casatoriei. acum a decedat si mama, iar fratii mei vor sa renunt la partea mea de mostenire. as dori sa aflu care este cota de mostenire care imi revine si cum as putea face sa primesc contravaloarea ei.
va multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: Adriana Tugui , Avocat 10:24, 23 Octombrie 2008
Aveţi aceleaşi drepturi ca oricare dintre ceilalţi copii ai mamei dumneavoastră. Deci, 1/5 din toată averea ei.

Acceptaţi succesiunea, participaţi la dezbaterea notarială sau, dacă fraţii refuză, adresaţi-vă judecătoriei. După obţinerea certificatului de moştenitor (prin notar) sau odată cu dezbaterea în instanţă, solicitaţi şi partajul.

Un avocat angajat, mai ales dacă averea nu e chiar de lepădat, v-ar scuti de multe griji.

Liviu S.Bordaş

Daca nu au trecut inca 6 luni de la decesul mamei, ar fi foarte bine daca ati da o declaratie ca acceptati expres succesiunea dupa ea. Aceasta declaratie va poate scuti de multe neplaceri ulterioare, in caz de litigiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, un sfat daca se poate adammarian adammarian Bunicii mei din partea mamei mele au lasat in urma decesului o casa la tara cu 3 camere,si cateva terenuri in nordul Moldovei. 16000 mp intravilan si 16000 mp ... (vezi toată discuția)
Succesiune aniry_28 aniry_28 Buna ziua, as dori un raspuns la urmatoarea problema: - bunicul meu a decedat in urma lui ramanand sotia si trei copii; - unul dintre copii si sotia doresc ... (vezi toată discuția)
Mostenire Vlad2013 Vlad2013 Buna seara, Din nou,spun ca am inteles totul , \"ca la carte\" ! Cum sa va mai pot multumi? Din tot sufletul! ...Daca tot ne-am ... (vezi toată discuția)