avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Dispozitie pe care o consider vadit nelegala, cum sa ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Dispozitie pe care o consider vadit nelegala, cum sa procedez?

Sunt functionar public cu atributii de control. In anul 2007 am fost desemnat sa efectuez controlul la o societate comerciala.Controlul nu s-a finalizat iar in 2009 am primit o decizie prin care sarcinile mele de serviciu privind controlul au incetat, documentele fiind predate unui alt organ competent in vederea finalizarii controlului.Agentul economic a fost instiintat cu privire la acest fapt si a fost de acord cu finalizarea controlului de catre noul organ competent. In 2010, primesc o alta dispozitie de la acelasi organ emitent al prmei dispozitii de incetare a sarcinilor de serviciu, prin care imi dispune sa reiau controlul inceput in baza ordinului de control initial, aceasta anuland prima dispozitie care a intrat in circuitul civil producand efecte la contribuabil.Mentionez ca agentul economic mi-a mai facut plangere penala pentru abuz in serviciu pentru nerespectarea unor drepturi izvorate din activitatea de control.Mentionez ca cele doua dispozitii emise de acelasi organ au acelasi obiect: prima imi intrerupe sarcinile de serviciu iar a doua imi reia sarcinile de serviciu cu privire la acelasi control.De altfel a doua dispozitie prevede anularea primei dispozitii desi prima dispozitie a produs efecte juridice prin comunicare la agentul economic.
Avand in vedere faptul ca prima dispozitie de incetare a sarcinilor de serviciu a produs efecte prin comunicare la agentul economic si acesta a fost de acord cu finalizarea controlului de catre alt organ competent si tinand cont de faptul ca in cazul in care o dispozitie scrisa pe care o consider vadit nelegala trebuie sa nu o execut si sa anunt organul ierarhic superior, va rog sa-mi spuneti ce sa fac ca sa nu fiu acuzat nici de neglijenta in serviciu de catre autoritate si nici de abuz in serviciu de catre agent.Pot solicita autoritatii anularea efectelor primei dispozitii la instanta cf Legii contenciosului administrativ? Ce risc daca nu execut a doua dispozitie pentru nelegalitate?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 10:04, 15 Ianuarie 2012
dvs nu puteti fi acuzata de nimic, pentru ca nu sunteti emitentul, ci executantul...ci doar de faptul ipotetic, ca va apuca pandaliile, si nu executati a doua dispozitie. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Excepția de nelegalitate. cum funcționează în instanța de contencios administrativ. virgil1971 virgil1971 Bună ziua. Am rugămintea să-mi explice și mie un jurist din aceasta comunitate cum funcționează ridicarea excepției de nelegalitate într-o cauză ... (vezi toată discuția)
Incetare raporturi de serviciu prin demisie natalia_28gl natalia_28gl La incetarea raprturilor de serviciu cu politia, prin demisie, trebuie comunicata dispozitia de incetare a raporturilor de serviciu?cum se ia la cunostinta de ... (vezi toată discuția)
Litigiu funcționar public, hcl inexistent! Kosa Gyarfas Kosa Gyarfas Bună ziua! Am fost funcționar public la Primăria Mihăileni, județul Harghita. În data de 30. 10. 2018 CL Mihăileni a adoptat o HCL privind ... (vezi toată discuția)