Buna ziua ! Sunt in urmatoarea situatie nefericita si va rog sa ma ajutati cu niste lamuriri :
Am un credit mare in CHF garantat cu imobil , am o firma (comert)care datorita crizei merge tot mai prost si cred ca in scurt timp voi fi in situatia in care nu voi mai putea plati ratele pe care le am .De asemenea sun angjat si in sistemul sanitar .
1.dupa executarea silita , in afara propririi de catre banca a 1/3 din salar , banca poate (are dreptul )sa se indrepte asupra societatii pe care o am (stoc de marfa )?Voi avea proprire si conturile saocietatii ?
2.in cazul in care voi gasi de lucru in strainatate , banca poate sa -mi urmareasca si veniturile salariale de acolo?
3.daca in viitor ma voi casatori si voi achizitiona un imobil impreuna cu sotia , banca poate sa aiba pretentie asupra acelui imobil ?
Sper ca nu am pus prea multe intrebari si va multumesc anticipat pt raspunsuri !
Spuneti ca ati garantat creditul cu un imobil. Cel mai probabil banca vă va executa silit asupra acestuia, prin vanzarea la licitatie publica, realizata prin executor judecatoresc.
Daca nu isi va realiza in intregime creanta, atunci vă va putea executa silit pana la stingerea datoriei asupra tuturor bunurilor dvs. prezente si viitoare, inclusiv asupra sumelor de bani si veniturilor dvs..
Nu poate executa conturile bancare ale societatii, intrucat nu exista raporturi contractuale intre banca si societate. Va putea pune poprire pe conturile societatii doar pentru dividendele pe care aceasta vi le datoreaza sau vi le va datora in viitor.
Multumesc pt raspunsul primit pana acum .Dar la pct 2, nu am inteles ...vor fi proprite si si veniturile salariale daca ma voi angaja in strainatate ? Si o alta completare , poate banca sa mi retina mai mult de 1/3 din salariul din Romania ?adica 50% lunar ?
Teoretic se poate infiinta poprire si asupra castigurilor salariale din strainatate. Practic este mai greu de realizat.
Retinerea din salariu nu poate depasi 1/3.