avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada de evaluare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada de evaluare

Buna ziua,

Stie cineva sa-mi spuna unde scrie in legislatie ca evaluarea se face anual?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:16, 15 Ianuarie 2012
Nu scrie decat pentru sectorul bugetar .. pentru sectorul privat , perioada de evaluarea trebuie sa fie prevazuta in Reg.Intern al angajatorului sau in ccm aplicabil acestuia.
Multumesc.
Nu am ccm, asta inseamna ca pot sa mentionez in regulamentul intern ca perioada de evaluare este la 3 ani? Ma ia cineva la intrebari?
Nu va ia nimeni la intrebari de ce ati stabilit un astfel de termen ... insa va trebuie sa aveti grija ca evaluarea este posibila si inainte de acest termen daca se va efectua o concediere colectiva ....

Art. 69 (2) C.mun. : In perioada in care au loc consultari, potrivit alin. (1), pentru a permite sindicatului sau reprezentantilor salariatilor sa formuleze propuneri in timp util, angajatorul are obligatia sa le furnizeze toate informatiile relevante si sa le notifice, in scris, urmatoarele:
.......
d) criteriile avute in vedere, potrivit legii si/sau contractelor colective de munca, pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere;
.........
(3) Criteriile prevazute la alin. (2) lit. d) se aplica pentru departajarea salariatilor dupa evaluarea realizarii obiectivelor de performanta.

criteriile de evalare a activitatii profesionale sunt obligatorii ?
Art. 40 (1) C.mun. Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
.....
f) sa stabileasca obiectivele de performanta individuala, precum si criteriile de evaluare a realizarii acestora.


Art. 242 C.mun.
Regulamentul intern cuprinde cel putin urmatoarele categorii de dispozitii:
............
i) criteriile si procedurile de evaluare profesionala a salariatilor.


Criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului trebuie sa fie incluse in contractul individual de munca ....

Asadar, stabilirea criteriilor este un drept al angajatorului si nu o obligatie .. iar prevederea lor in Reg.Intern sau in c.i.m. este obligatorie ....

Alte discuții în legătură

Sanctiune neefectuare evaluare salariati cirsteaioana cirsteaioana Buna seara, Care este sanctiunea pentru neefectuarea evaluarii salariatilor? Codul muncii legifereaza ca evaluarea salariatior este un drept al angajatorului ... (vezi toată discuția)
Concediere angajat teodorina teodorina Buna ziua, Va rog foarte mult sa-mi comunicati, in cazul Concedierii unui angajat care sunt etapele de urmat? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Art. 69 - codul muncii doriacristina doriacristina Articolul 69/ CM, spune: \" 2) In perioada in care au loc consultari, potrivit alin. (1), pentru a permite sindicatului sau reprezentantilor salariatilor sa ... (vezi toată discuția)