avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctiune neefectuare evaluare salariati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctiune neefectuare evaluare salariati

Buna seara,
Care este sanctiunea pentru neefectuarea evaluarii salariatilor?
Codul muncii legifereaza ca evaluarea salariatior este un drept al angajatorului si nu o obligatie. Este obligatorie doar in cazul concedierii pentru necorespundere neprofesionala.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 11 Decembrie 2012
la bugetari, evaluarea activitatii profesionale a salariatilor se face anual obligatoriu, in luna ianuarie, pentru activitatea de pusa de salariati in ultimele 12 luni.
nu se marge pe codul muncii, ci pe legi spaciale
in cazul concedierii, se face un raport si se scrie in el ca urmare a evaluarii facute de....x... se constata ca y nu corespunde postului.....
ps......daca seful sau patronul sau....k nu te vrea, conform legii, poate sa scape usor de tine
Da , la bugetari se m erge pe legea functionarului public , parca 188 daca nu ma insel.
Sunt firma privata, merg pe legea 53- codul muncii, deci daca vine ITM-ul in control si nu am facut evaluarea salariatilor are dreptul sa-mi dea amenda?
In baza carui art., ca eu nu am gasit in lege la contraventii.....
Evaluarea angajatilor nu este o obligatie decat in anumite situatii .. este un drept al angajatorului , iar neexercitarea acestuia nu poate fi sanctionata de catre ITM.
singura solutie
regulament intern sau contract colectiv de munca
Chiar daca ar fi prevazuta in reg.intern sau in ccm , tot nu exista sanctiune prevazuta de lege pentru neexercitarea acestui drept ...

Alte discuții în legătură

Perioada de evaluare ade31 ade31 Buna ziua, Stie cineva sa-mi spuna unde scrie in legislatie ca evaluarea se face anual? Multumesc. (vezi toată discuția)
Obiective de performanta,criterii de evaluare,fisa postului-act aditional Vilcu Gina Vilcu Gina Va rog sa ma lamuriti asupra unui aspect al modificarii sau mai bine zis completarii Lg.53/2003-Codul Muncii cu Lg.40/2011;la art.40(1),s-a completat cu ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea angajatorului privind evaluarea anuala a angajatilor Eva_56 Eva_56 Obligativitatea angajatorului privind evaluarea anuala a angajatilor in ce act normativ este prevazuta (vezi toată discuția)