avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctiune neefectuare evaluare salariati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctiune neefectuare evaluare salariati

Buna seara,
Care este sanctiunea pentru neefectuarea evaluarii salariatilor?
Codul muncii legifereaza ca evaluarea salariatior este un drept al angajatorului si nu o obligatie. Este obligatorie doar in cazul concedierii pentru necorespundere neprofesionala.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 11 Decembrie 2012
Multumesc.La concluzia asta am ajuns si eu, dar nu am vechime in domeniu si am vrut si alte pareri.Seful meu era ingrijorat ca in cazul unui control luam amenda.
Explicati sefului dvs , aratand prevederile Codului Muncii , ca nu are aceasta obligatie de a face evaluarea salariatilor decat in anumite situatii ... va redau textele mai jos din care reiese asa ceva:

Art.40 alin.1 C.mun. - Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
.....
f) sa stabileasca obiectivele de performanta individuala, precum si criteriile de evaluare a realizarii acestora.
....

Art. 69 C.mun.
....
(2) In perioada in care au loc consultari, potrivit alin. (1), pentru a permite sindicatului sau reprezentantilor salariatilor sa formuleze propuneri in timp util, angajatorul are obligatia sa le furnizeze toate informatiile relevante si sa le notifice, in scris, urmatoarele:
....
d) criteriile avute in vedere, potrivit legii si/sau contractelor colective de munca, pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere;
....
(3) Criteriile prevazute la alin. (2) lit. d) se aplica pentru departajarea salariatilor dupa evaluarea realizarii obiectivelor de performanta.


Art.63 C.mun.
(2) Concedierea salariatului pentru motivul prevazut la art. 61 lit. d ( in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat) poate fi dispusa numai dupa evaluarea prealabila a salariatului, conform procedurii de evaluare stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau, in lipsa acestuia, prin regulamentul intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de evaluare ade31 ade31 Buna ziua, Stie cineva sa-mi spuna unde scrie in legislatie ca evaluarea se face anual? Multumesc. (vezi toată discuția)
Obiective de performanta,criterii de evaluare,fisa postului-act aditional Vilcu Gina Vilcu Gina Va rog sa ma lamuriti asupra unui aspect al modificarii sau mai bine zis completarii Lg.53/2003-Codul Muncii cu Lg.40/2011;la art.40(1),s-a completat cu ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea angajatorului privind evaluarea anuala a angajatilor Eva_56 Eva_56 Obligativitatea angajatorului privind evaluarea anuala a angajatilor in ce act normativ este prevazuta (vezi toată discuția)