avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozit pe venit din strainantate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozit pe venit din strainantate

Daca imi deschid o firma in strainatate (in afara de UE) si vreau sa declar ca am un venit din strainatate, cat trebuie sa platesc impozit? 16% sau se adauga si TVA daca venitul meu depaseste suma de 35.000?
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 00:34, 18 Ianuarie 2012
Venitul din investitii (dividendele fiind aici incluse) se declara de catre persoanele fizice rezidente in vederea impozitarii. Impozitul este de 16%. Nu achitati TVA. Insa va trebui sa achitati contributiile la fondurile de asigurari sociale (pensie, sanatate, somaj)
edina a scris:

Venitul din investitii (dividendele fiind aici incluse) se declara de catre persoanele fizice rezidente in vederea impozitarii. Impozitul este de 16%. Nu achitati TVA. Insa va trebui sa achitati contributiile la fondurile de asigurari sociale (pensie, sanatate, somaj)

Ramane 16% chiar daca depasesc 119.000 lei pe an?

imi poate raspunde cineva? Daca adunc de exemplu 150.000 lei in tara cat impozit platesc?
Da, impozitul este de 16% indiferent de suma la care se achita. Si mai este un lucru de care trebuie sa tineti seama; daca exista intre Romania si statul respectiv conventie de evitare a dublei impuneri. In mod cert, ceva impozit veti plati si acolo la momentul distribuirii dividendelor. In cazul in care exista conventie, se va tine cont de ceea ce ati achitat deja.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte externe cu furnizori si clienti mmanu mmanu am un contract cu un furnizor exteren : -nu este inregistrat la finante contractul cu furnizorul extern, -am vb cu el sa imi trimita certificat de rezidenta ... (vezi toată discuția)
Firma offshore in delaware? ecomtlv ecomtlv Buna ziua, Am in plan sa imi infiintez noua firma in Delaware, SUA. Va fi necesar sa platesc impozit pe banii retrasi din firma in conditiile in care voi ... (vezi toată discuția)
Venit dividende din strainatate Username040518 Username040518 Salut! Detin cateva actiuni la o firma din Franta, iar anul acesta am primit si dividende. S-a retinut la sursa impozitul aferent, insa nu stiu daca sunt ... (vezi toată discuția)