avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... PLANGERE CEDO
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

PLANGERE CEDO

Reprezint un SRL care are un credit la o Banca din Romania si care datorita crizei nu a reusit sa-si mai achite ratele. Am casa girata. S-a inceput procedura de lichidare a bunurilor; inca nu s-a ajuns la casa.
Cum fac sa prelungesc timpul pana Banca scoate la licitatie casa?
Pot sa fac o plangere CEDO? Daca da, cum?
Plangerea nu suspenda executarea.Numai contestatia la executare facuta in instanta poate suspenda executarea pana la solutionarea ei , daca instanta considera ca se impune.Daca stiti ca nu puteti scapa de licitatie cautati dvs. un cumparator care sa ofere pretul pietei, vindeti cu un precontract, achitati debitul si pastrati diferenta de bani .Altfel riscati sa se vanda la un pret derizoriu .
La CEDO va puteti adresa numai daca indepliniti conditiile de admisibilitate a unei astfel de cereri ... CEDO nu este o instanta de recurs impotriva hotararilor pronuntate in tara.

În ceea ce priveşte cererile de sesizare a Curţii, acestea trebuie să îndeplinească o serie de condiţii prevăzute de art.35 din Convenţie.
Condiţiile ce trebuie îndeplinite de petiţionari se pot împărţi în două mari categorii:
• condiţii generale ce trebuie îndeplinite de toţi petiţionarii;
• condiţii speciale ce privesc o anumită categorie de petiţionari – stat sau parte individuală.

Mai multe detalii : www.avocatnet.ro/content/for...
Raspuns partial:
Ca sa va adresati cu o plangere Curtii Europene trebuie ca sa va fi fost incalcat unul sau mai multe drepturi enuntate in Conventia Europeana a Drepturilor Omului si a libertatilor fundamentale, cum ar fi: discriminarea in exercitarea drepturilor, disfunctiile din cadrul proceselor civile sau penale, confiscarea bunurilor si expropierile, etc.

Daca in cazul dvs exista o hotarare judecatoreasca definitiva prin care va fost incalcat un drept prevazut de Conventia Europeana a Drepturilor Omului puteti trimite in termen de 6 luni, o cerere catre Curte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedo Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata , As vrea sa fac o plangere la CEDO. Daca ,in urma ei se va face o ancheta de stabilire a adeverului si ,se poate si sa pierd , OARE IMI VINE ... (vezi toată discuția)
Curtea europeana a drepturilor omului carmen marian carmen marian Buna. As dori sa rog oameni care cunosc cum functioneaza Curtea Europeana a Drepturilor Omului din Stasbourg Franta. Am o sentinta data in Romania ... (vezi toată discuția)
Efecte legislaþie cedo eugen68octavian eugen68octavian Bună seara. Doresc să ştiu dacă la recurs pot invoca legislaţia CEDO şi mai ales, dacă mi se respinge recursul şi fac plângere la CEDO această ... (vezi toată discuția)