avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... actiuni la o firma ce a falimentat
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

actiuni la o firma ce a falimentat

Buna ziua,
Deţin un certificat de acţionar cu un numar de 149 de acţiuni la societatea PETROLSUB S.A din data de 03.08.1996.Din câte am inţeles societatea a intrat în faliment în anul 2005.În septembrie 2008 a fost cumpărată de firma Ecodiesel din Oradea, deținută de trei persoane fizice, la un preț de 14,87 milioane de euro iar apoi societatea italo-română Ecodiesel a realizat un program de investiții pentru retehnologizare în valoare de 20 de milioane de euro, rafinăria fiind complet modernizată. La data de 29 iulie 2010, Petrolsub și-a reluat producția.
Întrebarea mea ar fi în felul următor
Ce mai pot face eu cu acest certificat?mai am ceva drepturi?ţin să menţionez că nu am primit bani din dividende si absolut nimic decând deţin acest certificat.
Cel mai recent răspuns: negreanalina , utilizator 21:11, 9 Februarie 2016
Buna ziua .
Cum Petrolsub si-a reluat productia ulterior,daca a fost cumparata,presupun prin fuziune prin absorbtie, anterior de catre Ecodisel ?Aceasta a incetat sa mai existe de la data cumpararii de catre Ecodisel .
Cu privire la actiuni,trebuia sa va inscrieti la masa credala in cursul desfasurarii procedurii falimentului pentru firma .
Puteti incerca totusi, sa solicitati,pe cale amiabile, noii intreprinderi,Ecodisel,prin prezentarea actiunilor dvs.,sa va dea contravaloarea actiunilor detinute la Petrosulb,argumentand ca nu ati fost notificat pentru inscrierea la masa credala .
Cu stima,
Marius Bote .
Mulţumesc pentru răspuns.Ţin totuşi să cred că nu voi putea obţine nimic pe cale amiabilă.Prin faptul că firma a falimentat cu mult timp în urmă,termenul de înscriere la masa credală a expirat şi probabil că toţi cei care mai au acţiuni ca mine au fost daţi la o parte.Cum aş putea să aflu dacă acel certificat ce îl deţin mai are valoare?
Ar fi mai bine să vorbesc cu un avocat să vad cum aş putea sa recuperez valoarea acestuia dacă este mare ?
Buna dimineata .
Da,ar fi bine sa colaborati cu un avocat specializat in dreptul comercial şi civil .
Marius Bote .
Ce ati mai facut , mai aveti ceva informatii despre actiunile de la fosta PETROLSUB SA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aparare impotriva art. 7 lg. 85/2006 publicitatii in buletinul procedurilor de insolventa AVOCAT  NARTEA STEFAN  RECHTSANWALT  LAWYER AVOCAT NARTEA STEFAN RECHTSANWALT LAWYER Art. 7 din Lg 85/2006 prevede ca citarea se face in principal prin intermediul BPI, ori este cunoscuta practica debitorilor de a o mite sa informeze ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea unei facturi cu un dezvoltator in faliment seti seti Ce se intampla cu un contract de vanzare-cumparare pentru un apartament insotit de o factura fiscala prin care cumparatorul se obliga sa achite contravaloarea ... (vezi toată discuția)
Angajati la masa credala ElenaRota ElenaRota Daca o firma deschide procedura insolventei si are si salarii restante de plata catre angajati, acestia trebuie sa se inscrie la masa credala (inclusiv sa ... (vezi toată discuția)