avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPTURI DE MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPTURI DE MOSTENIRE

an caz de deces a unuia dintre parinti pot avea pretentii de partaj cu celalalt parinte sau dreptul de mostenire ami revine doar dupa moartea ambilor parinti?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 16:01, 15 Ianuarie 2012
In caz de deces al unuia din parinti, trebuie dezbatuta succesiunea, la succesiune veti veni dvs cu o cota de 3/4 si parintele in viata cu o cota de 1/4 din mostenirea parintelui decedat. Apoi numai dupa eliberarea certificatului de mostenitor puteti face partajul bunurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul unui copil la proprietati dupa decesul unui parinte si recasatorirea celui ramas maxtyle maxtyle as dori sa aflu ce drepturi am la proprietati in cazul in care unul dintre parinti a decedat. parintele ramas poate instraina proprietatile fara acordul meu? ... (vezi toată discuția)
Buna seara! unul dintre părinți a decedat, în viata este celalalt ... sarbe sarbe Buna seara! Unul dintre părinți a decedat, în viata este celalalt parinte și 4 copii. Unul dintre copii a decedat înaintea părintelui. La succesiune vor ... (vezi toată discuția)
Succesiune ancfd ancfd Va rog sa-mi spuneti daca la decesul unuia din parinti copiii isi pastreaza cota parte din partea acestuia fara a deschide succesiune atat timp cat ... (vezi toată discuția)