avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul unui copil la proprietati dupa decesul unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul unui copil la proprietati dupa decesul unui parinte si recasatorirea celui ramas

as dori sa aflu ce drepturi am la proprietati in cazul in care unul dintre parinti a decedat. parintele ramas poate instraina proprietatile fara acordul meu? partea celui decedat imi revine mie acum? daca se recasatoreste ce drepturi de mostenire voi avea? spuneti-mi va rog cum functioneaza si ce ar trebui sa fac? multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 17:57, 16 Octombrie 2011
Trebuie sa dezbateti succesiunea la notarul public de pe raza judecatoriei unde parintele dvs decedat a avut ultimul domiciliu. Va prezentati cu certificatul de deces, actele de proprietate asupra bunurilor imobile ce compun masa succesorala si certificate fiscale pt plata impozitului, acte de stare civila din care sa rezulte legatura cu decedatul, certificat nastere...La mostenire veniti dvs care veti lua cota de 3/4 in calitate de descendent si sotia / sotul supravietuitor care va lua cota de 1/4. Daca bunurile au fost comune, se va lua in considerare numai cota de 1/2, restul de 1/2 apartinand sotului supravietuitor, deci cota de 3/4 si 1/4 se va lua din cota de 1/2. Dupa eliberarea certificatului de mostenitor se face partajul, iesirea din indiviziune sau puteti vinde imobilul cu acordul celuilalt mostenitor impartind banii conform cotelor din mostenire. In caz de partaj, unul din mostenitori va ramane cu bunul imobi,l celalalt va primi o sulta pentru cota lui.
Ultima modificare: Duminică, 16 Octombrie 2011
ContSters141818, utilizator
multumesc ptr raspuns!
dar in cazul in care parintele supravietuitor se va recasatori ce drepturi va avea noua sotie si copii acesteia la mostenire?
Nu vor avea niciun drept la mostenirea parintelui dvs decedat. Vor avea, la decesul parintelui dvs recasatorit, drept la mostenire impreuna cu dvs. Insa vorbim de doua succesiuni, doua patrimonii...diferite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire??? leuca_luminita leuca_luminita Sunt casatorita nu detin nicio proprietate, iar sotul a lasat bunurile mobile si imobile fostei sotii si copiilor rezultati din casatorie, fara nicio pretentie ... (vezi toată discuția)
Cota parte mostenire sot supravietuitor lianeamtu lianeamtu Buna ziua, sunt unica mostenitoare a parintilor mei, ambii decedati, a unei proprietati la tara (mama abia s-a stins de curand, am facut succesiunea). Din ... (vezi toată discuția)
Cum îi pot dona surorii mele jumătatea mea de moștenire de la părinți? Ionuț Cosmin Ionuț Cosmin Buna ziua. Cum pot dona surorii mele jumatatea mea de mostenire de la parinti? Mentionez ca doar unul dintre ei a decedat. Multumesc frumos (vezi toată discuția)