Buna ziua, sunt unica mostenitoare a parintilor mei, ambii decedati, a unei proprietati la tara (mama abia s-a stins de curand, am facut succesiunea). Din prima casatorie am un copil. Inainte de a ma recasatori, am cumparat si un apartament in februarie 1997, iar casatoria a avut loc in iunie. In cazul decesului meu, sotul meu are vreo cota parte dupa succesiune din proprietatea de la tara sau/si din apartament? (suntem casatoriti de 16 ani).
Va multumesc anticipat.
Da are. In caz de deces , Sotul supravietuitor are o cota parte de 1/4 din masa succesorala daca vinein concurs la mostenire cu copii defunctului. Numai in caz de divort nu ar putea sa aiba pretentii , fiind bunuri proprii ale dvs.
Va multumesc pentru promptitudine,rugandu-va sa mai ma lamuriti intr-o problema. Pot sa-i fac act de donatie copilului (este major), fara sa am acordul sotului, pentru aceste doua proprietati?
Inca o data multumesc.
Buna ziua din nou, iertati-mi insistenta, insa vreau sa va rog sa-mi spunet daca masa succesorala in cazul meu este compusa din ambele proprietati sau doar din apartament.
Multumesc frumos..
la decesul dvs , caci atunci se vorbeste de masa succesorala , este compusa din toate bunurile pe care le aveti in proprietate. Daca atunci veti avea ambele imobile atunci masa succesorala se va compune din ambele imobile .
Mostenire
chirileana
Buna ziua! Pun aceasta intrebare pentru o prietena care doreste a lasa o parte din
mostenire respectiv un apartament nepotului, pe care l-a crescut de la 7 ... (vezi toată discuția)