avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cota parte mostenire sot supravietuitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cota parte mostenire sot supravietuitor

Buna ziua, sunt unica mostenitoare a parintilor mei, ambii decedati, a unei proprietati la tara (mama abia s-a stins de curand, am facut succesiunea). Din prima casatorie am un copil. Inainte de a ma recasatori, am cumparat si un apartament in februarie 1997, iar casatoria a avut loc in iunie. In cazul decesului meu, sotul meu are vreo cota parte dupa succesiune din proprietatea de la tara sau/si din apartament? (suntem casatoriti de 16 ani).
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2013
lianeamtu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 10:33, 27 Iunie 2013
Da are. In caz de deces , Sotul supravietuitor are o cota parte de 1/4 din masa succesorala daca vinein concurs la mostenire cu copii defunctului. Numai in caz de divort nu ar putea sa aiba pretentii , fiind bunuri proprii ale dvs.
Va multumesc pentru promptitudine,rugandu-va sa mai ma lamuriti intr-o problema. Pot sa-i fac act de donatie copilului (este major), fara sa am acordul sotului, pentru aceste doua proprietati?
Inca o data multumesc.
Da pentru ca sunt bunurile dvs proprii.
Buna ziua din nou, iertati-mi insistenta, insa vreau sa va rog sa-mi spunet daca masa succesorala in cazul meu este compusa din ambele proprietati sau doar din apartament.
Multumesc frumos..
la decesul dvs , caci atunci se vorbeste de masa succesorala , este compusa din toate bunurile pe care le aveti in proprietate. Daca atunci veti avea ambele imobile atunci masa succesorala se va compune din ambele imobile .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie ipotetica mamalui Stefan mamalui Stefan Buna ziua tuturor, Fiind o mamica responsabila(si nu chiar foarte tanara...),as dori sa stiu ce-l va astepta pe copilul meu in viitor in situatia decesului ... (vezi toată discuția)
Dreptul unui copil la proprietati dupa decesul unui parinte si recasatorirea celui ramas maxtyle maxtyle as dori sa aflu ce drepturi am la proprietati in cazul in care unul dintre parinti a decedat. parintele ramas poate instraina proprietatile fara acordul meu? ... (vezi toată discuția)
Mostenire chirileana chirileana Buna ziua! Pun aceasta intrebare pentru o prietena care doreste a lasa o parte din mostenire respectiv un apartament nepotului, pe care l-a crescut de la 7 ... (vezi toată discuția)