avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament in ansamblu nefinalizat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament in ansamblu nefinalizat

am achizitionat acum 3 ani un apartament intr-un ansamblu de apartamente cu data de finalizare 2010 in bucuresti. eu fiind din cluj, nu am posibilitatea sa ma plimb sa imi dezbat cazul. din informatii am aflat ca s-ar fi mutat data de finalizare in 2011 vara, pe urma toamna si din cate stiu in momentul de fata lucrarea se afla inca in stadiu de fundatie. as vrea sa dau in judecata dezvoltatorul/eventual sa renegociez contractul. intrebarea mea e la ce avocat as putea apela in cluj sa ma reprezinte in instanta la cluj daca imi puteti recomanda pe cineva sau este nevoie sa apelez la un avocat in bucuresti?
ce fel de avocat ar trebui sa caut?
ce onorarii se percep in aceste situatii? nu am mai apelat niciodata la un avocat si vreau sa stiu daca imi permit la situatia actuala sa fac asta.
multumesc.
Depinde ce localitate ati specificat in contract ca si loc de incheiere a lui si ma refer si la capitolul litigii unde ar trebui sa existe mentiuni referitoare la arbirtaj, mediere si instante (nu neaparat toate institutiile).
Deasemenea trebuie sa verificati in contract ce se prevede in caz de nerespectare a termenului de finalizare a lucrarilor, de exemplu: daune, penalizari, etc.
Nu este necesar sa va prezentati in instanta la termene daca angajati un avocat.
in contract in partea finala (la capitolul litigii) veti gasi instanta competenta in cazul aparitiei unor neintelegeri -in relatiile dintre part....
astfel veti afla si unde se va judeca un eventual proces ...de recomandat ar fi sa va angajati avocat care sa se ocupe de caz (fie de ca cluj fie de la bucuresti, insa de preferat functie de criteriul instantei; ma tem ca un avocat din bucuresti ar veni la cluj pentru un astfel de dosar - iar in ipoteza in care acest fapt s-ar adeveri ar pretinde lata cheltuielilor ocazionate cu drumul in plus fata de onorariul fix -stabilit)
trebuie sa angajati avocat din Bucuresti, acolo va fi eventualul proces.

Eventual, apelati pentru o consultanta juridica preliminara la un avocat din cluj, la care sa va duceti cu actele pe care le aveti, urmand sa va dea niste sfaturi si ghidari prealabile.

cat despre bani, 'cate bordeie, atatea obiceie' ...
in contract sunt specificate penalizari pentru intarziere sau returnarea banilor.

totusi nu mi-ati spus de onorarii. ma intereseaza foarte mult sa stiu cat voi avea de platit. exista ceva taxa implicita? am auzit de plata jumatatea inainte si jumatate dupa sau de onorariu de castig. onorariul de castig stiu ce implica dar pana la ce suma se ajunge cu consultanta, studiere caz, reprezentare in instanta?
Costuri: taxa de timbru + onorariu avocat.

Nu ati primit raspuns referitor la onorariul unui avocat pentru ca el difera de la avocat la avocat.
Onorarile sunt percepute in mai multe moduri:
- suma fixa pentru studiere dosar, consiliere si instanta de fond indiferent de numarul de termene
- onorariu pentru studiere dosar
- onorariu pentru consultanta
- onorariu pentru fiecare termen
- onorariu fix + onorariu de succes
....si lista poate continua

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu ContSters407458 ContSters407458 Cate costuri include onorariul unui avocat intr-un proces pana la finalizare, onorariul nu este inclus intr-o suma fixa de la inceput pana la finalizare ? se ... (vezi toată discuția)
Am si eu o situatie : am avut un litigiu de munca pe care in ... alex198705 alex198705 Am si eu o situatie : Am avut un litigiu de munca pe care in fond l-am pierdut. Avocata mi-a prezentat atunci decat un contract unde se prezenta ca onorariu ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocatial de succes iarina_73 iarina_73 Buna ziua. Daca vi se cere de un avocat al partii potrivnice sa platiti pe langa onorariu fix si un onorariu de succes cu toate ca nu s/a mai ajuns in ... (vezi toată discuția)