Buna ziua. Eu momentan sunt plecat din tara, insa am in proprietate un imobil pe care as vrea sa-l vand. Imobilul a fost cumparat in 2008 ca urmare a primirii unei parti dintr-o mostenire. Anul trecut m-am casatorit si, mi-am schimbat astfel si numele si adresa de domiciliu. In anul 2007 lucram in cadrul armatei si am facut si o descoperire de cont din care am achitat doar o parte. Nu am primit niciun semn de la banca in legatura cu acest aspect. Intrebarile mele se refera la posibilitatea de a vinde acest imobil, fapt ce as dori sa-l fac prin intermediul unui foarte bun prieten. Este posibil sa se faca asta fara ca eu sa mai vin in tara? Daca da, cam ce formalitati ar trebui indeplinite?
Puteti vinde prin intermediul unei persoane imputernicite prin procura speciala notariala, in care este obligatoriu sa mentionati obiectul imputernicirii si valoarea de vanzare a imobilului. Un notar public stie ce trebuie sa scrie intr-o astfel de procura.
Daca sunteti in Tara mergeti la un notar pentru a va autentifica procura de vanzare, daca sunteti deja in strainatate o puteti face la Consulatul Romaniei din Tara respectiva sau la un notar din acea Tara apostilata si trimisa in Tara unde se va traduce si legaliza. In procura trebuie trecute datele mandatarului, adica ale prietenului dvs, domiciliu si CNP, Faptul ca va vinde imobilul respectiv, individualizat, adresa, nr cadastral, carte funciara, pretul daca doriti un pret anume, sau nu mai Putin de.....indicand suma minima, in aceeasi procura trebuie sa I'l mandatati sa scoata extras de carte funciara pt autentificare, certificatul fiscal de la administratia financiara/ consiliul local, sa semneze in numele dvs contractul de vanzare cumparare , sa incaseze pretul.....
Astazi chiar de m-as intoarce, a-ntelege n-o mai pot....
Va multumesc din suflet pentru explicatii si lamuriri. As mai avea o intrebare. In urma casatoriei eu mi-am schimbat si numele, insa noul nume nu apare inca in documentele imobilului. Ar putea sa fie asta vreo problema? Sau ce demersuri ar mai trebui facute?