avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am primit o citatie si nu o inteleg
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am primit o citatie si nu o inteleg

am primit o citatie si nu o inteleg in ia scrie subsemantul ieu com jud..... eSTe chemT in aceasta instanta camera B pe.....,in calitate de petent in procesul cu comisis locala ... pt stabilirea dreptului de proprietate in calitatea de intimat comisia jud.....pt stabilirea dreptului de proprietate in calitate de intimat pt fond-fond funciar plangerea la legea 1/2000 -perimare / IEU NU INTELEG CE INSEAMNA ACEATA CITATIE NU MA JUDEC CU NIMENI CE INSEAMNA SI CE SE REFERA TERMENI JUDECATORESTI ROG SPRIJIN ,,ADICA SA IMI TRADUCETI MAI IN ROMANESTE CE SCRIE PE CITATIE VA MULTUMESC!!!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:25, 15 Ianuarie 2012
Mergeti la Registratura instantei cu o cerere prin care solicitati studierea dosarului.
Veti fi mai lamurit de actele dosarului, decat de "o traducere".

In mare, citatia face referire la perimare.
Perimarea intervine atunci cand intr-o cauza s-a dispus suspendarea judecarii ei din vina partilor din proces(nici o parte nu s-a prezentat la termenul de judecata si nici nu au cerut judecarea in lipsa), iar dupa suspendare nici o parte nu a cerut repunerea pe rol, iar de la data suspendarii a trecut mai mult de un an.
daca e vorba de fond funciar inseamna ca este vorba despre pamant nu despre alte altercati sau etc ...Va multumesc pentru raspunsuri!!!
In urma cu peste 1 an de zile ati formulat plangere catre instanta ,care a dispus suspendarea judecatii cauzei
Avand in vedere ca in intervalul de 1 an de zile in calitate de petent nu ati facut demesruri de repunere pe rol,instanta din oficiu a ridicat exceptia perimarii
Potrivit art. 248 din Codul de procedura civila, orice cerere de chemare in judecata, contestatie, apel, recurs, revizuire si orice alta cerere de reformare sau de revocare se perima de drept chiar impotriva incapabililor, daca a ramas in nelucrare din vina partii timp de un an.
Partea nu se socoteste in vina, cand actul de procedura urma sa fie indeplinit din oficiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul de perimare danimarinescu danimarinescu In prima instanta la jud Cornetu intr-o cauza de PARTAJ JUDICIAR , s-a dat o hotarare in favoarea reclamantului . Horatarea a fost atacata cu apel la TB in ... (vezi toată discuția)
Perimare in apel nucu$ nucu$ Un dosar aflat in faza de apel , suspendat pentru lipsa partilor timp de 1 an, poate fi perimat din oficiu? (vezi toată discuția)
Perimarea este stabilita din oficiu sau se cere? sejc sejc La 10martie 2010 intr-un proces de fond funciar instanta de recurs a hotarat suspendarea pe motiv ca unul din mostenitorii recurentului decedat dupa ce a ... (vezi toată discuția)