Am primit un proces verbal de constatare a contraventiei ("...a circulat fara a detine rovinieta valabila") de la CNADNR dupa modelul clasic:
- data constatarii 28.06.2011
- data intocmirii procesului verbal 19.12.2011
- data la care a fost lasat in posta 09.01.2012
De cate ori am circulat pe drumurile patriei am cumparat rovinieta si totusi primesc amenda. Nu mai am acea rovinieta, am aruncat-o impreuna cu alte chitante mei vechi ( cu mai putin de 3 saptamani in urma).
Mai pot obtine o copie dupa acea rovinieta? Cei care vand roviniete, pastreaza sau sunt obligati sa pastreze evidenta rovinietelor vandute? Daca da pot fi obligati sa elibereze o copie?
Are importanta faptul ca intre timp am schimbat adresa si procesul verbal a ajuns la adresa veche ?
In primul rand, aveti grija sa nu depasiti cele 15 zile in care puteti contesta procesul verbal de contraventie la judecatorie. In cadrul procesului, la probe, puteti solicita instantei (cf.172 Cod pr.civ)sa oblige CNADNR-ul sa depuna la instanta un extras din arhiva ei electronica care contine in format electronic toate rovinietele emise pe teritoriul Romaniei, deci inclusiv istoricul rovinietelor cumparate pentru masina dvs, si din care va reiesi ca la data stabilirii contraventiei, aveati rovinieta valabila, deci PV e lipsit de temeinicie si trebuie anulat.
Nu are importanta ca PV a fost comunicat la adresa existenta in documentele prezentate de dvs ,la data la care a fost constatata si consemnata contraventia
Lasati reaua-credinta, nu importa in speta.
Nu degeaba scrie pe rovinieta sa se pastreze timp de 1 an dupa expirarea, pt cazuri de genul acesta.
Faceti plangere contraventionala, aveti sanse, ei trebuie sa faca dovada ca nu aveati rovinieta valabila.
Rovinieta auto
gm_mg
Din eroare, am neglijat sa achit taxa de rovinieta din ianuarie 2014.
De la acea data si pana in prezent am circulat fara rovinieta.
In data de 18.08.2014, ... (vezi toată discuția)