avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum pot obtine o copie dupa rovinieta?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum pot obtine o copie dupa rovinieta?

Am primit un proces verbal de constatare a contraventiei ("...a circulat fara a detine rovinieta valabila") de la CNADNR dupa modelul clasic:
- data constatarii 28.06.2011
- data intocmirii procesului verbal 19.12.2011
- data la care a fost lasat in posta 09.01.2012
De cate ori am circulat pe drumurile patriei am cumparat rovinieta si totusi primesc amenda. Nu mai am acea rovinieta, am aruncat-o impreuna cu alte chitante mei vechi ( cu mai putin de 3 saptamani in urma).
Mai pot obtine o copie dupa acea rovinieta? Cei care vand roviniete, pastreaza sau sunt obligati sa pastreze evidenta rovinietelor vandute? Daca da pot fi obligati sa elibereze o copie?
Are importanta faptul ca intre timp am schimbat adresa si procesul verbal a ajuns la adresa veche ?
Cel mai recent răspuns: Tibi01 , utilizator 00:31, 17 Ianuarie 2012
In primul rand, aveti grija sa nu depasiti cele 15 zile in care puteti contesta procesul verbal de contraventie la judecatorie. In cadrul procesului, la probe, puteti solicita instantei (cf.172 Cod pr.civ)sa oblige CNADNR-ul sa depuna la instanta un extras din arhiva ei electronica care contine in format electronic toate rovinietele emise pe teritoriul Romaniei, deci inclusiv istoricul rovinietelor cumparate pentru masina dvs, si din care va reiesi ca la data stabilirii contraventiei, aveati rovinieta valabila, deci PV e lipsit de temeinicie si trebuie anulat.
Nu are importanta ca PV a fost comunicat la adresa existenta in documentele prezentate de dvs ,la data la care a fost constatata si consemnata contraventia
Cam ce sanse sunt ca CNADR sa prezinte o dovada prin care eu as fi declarat nevinovat si dovedeste reaua credinta a CNADR ?
Lasati reaua-credinta, nu importa in speta.
Nu degeaba scrie pe rovinieta sa se pastreze timp de 1 an dupa expirarea, pt cazuri de genul acesta.
Faceti plangere contraventionala, aveti sanse, ei trebuie sa faca dovada ca nu aveati rovinieta valabila.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal de contraventie. beto40 beto40 Pe data de 15 09 2011 am primit un proces verbal de contraventie ,in care eram instiintat ca in ziua de 17 03 2011 am circulat cu autoturismul personal pe ... (vezi toată discuția)
Amenda multipla pentru lipsa rovinieta iulia_ iulia_ Am primit in luna mai a.c. o instiintare de plata unei amenzi contraventionale cu privire la o contraventie la art 8 alin 1 din OG 15/2002 privind aplicarea ... (vezi toată discuția)
Rovinieta auto gm_mg gm_mg Din eroare, am neglijat sa achit taxa de rovinieta din ianuarie 2014. De la acea data si pana in prezent am circulat fara rovinieta. In data de 18.08.2014, ... (vezi toată discuția)