avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Carnet de munca falsificat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Carnet de munca falsificat

Tatal meu a lucrat pana in 1999 la o firma in port isi facuse ani de munca pentru pensionare dar nu avea varsta. In 1999 a iesit din firma la care lucra primind salarii compensatorii dupa care a urmat somajul. In anul 2000 exact in ultima luna de somaj a decedat am fost la casa de pensii am depus actele si s-a incheiat dosarul. Acum am aflat ca cineva a falsificat cartea de munca adica si-a insusit toti anii de munca ai tatalui meu pentru a iesi la pensie mai repede. Acea persoana a fost depistata dupa ce si-a schimbat domiciliul din jodetul constanta in judetul tulcea deoarece apareau prea multe modificari. Cartea de munca in original se afla in posesia mea si nu am dat copi nimanui , este posibil ca aceea persoana sa fi facut rost de o copie de la cineva de la somaj. Pot actiona acea persoana in instanta pentru a cere despagubiri deoarece nu mi se pare normal ceea ce a facut?


Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2012
tetaman, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:45, 15 Ianuarie 2012
Depuneti o plangere la procuratura.
Pai si nu este nevoie de un avocat ? Sau doar ma duc depun plagere si astept raspuns? Intreb deoarece nu am mai avut de a face cu astfel de situatii .
Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2012
tetaman, utilizator
Discutati cu un avocat, nu aveti ce pierde, eventual contravaloarea consultatiei, dar macar va lamuriti daca plangerea ar fi intemeiata sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca necompletata si eliberare copie falsa andyn andyn Buna ziua, as dori daca se poate cateva lamuriri in legatura cu urmatorul aspect: In urma cu doi ani m-am angajat cu forme legale la firma X in functia de ... (vezi toată discuția)
Recurs tribunal tulcea elena_1234 elena_1234 Am dat in judecata un institut de cercetari deoarece nu a vrut sa elibereze o adeverinta de incadrare in gr ii de munca pentru tatal meu. Tatal meu a fost ... (vezi toată discuția)
Falsificare carte de munca puscasu_maria puscasu_maria Daca am luat la cunostinta ca o persoana si-a falsificat cartea de munca adaugand armata la vechime (nu numai la varsta) si a iesit cu 1 an si 8 luni mai ... (vezi toată discuția)