avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident 2009 interesant
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident 2009 interesant

In 30 ianuarie 2009 am fost implicata intr-un accident. Masina mi-a a fost avariata si soferul "vinovat " mi-a dat RCA-ul. La locul accidentului a venit si politia si au constatat ca el a fost vinovat. In luna martie, cei de la asigurari, i-au luat soferului vinovat o declaratie in care a spus ca el nu se face vinovat de acest accident si ca nu este de acord cu despagubirea mea. In luna sept 2009 am primit un rasp de la asigurari ca nu pot plati dauna pentru ca nu stiu in ce conditii a avut loc accidentul. Mentionez ca nu am facut nici o cerere la csa si nici nu m avut bani pt taxa de timbru de la judecatorie. Ce pot face si care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Insurance Logistics Team , Consultant asigurari 15:26, 16 Ianuarie 2012
Consultati repede un avocat specializat. Mai aveti cateva zile pana la termenul de prescriere (30 ian 2012).
Daca la data evenimentului s-a intocmit un proces verbal iar acesta a consemnat ca este vinovat, atunci trebuie sa va verificati daca s-a facut contestatie la acesta. Declaratia data la asigurari nu are nici-un temei legal daca acesta nu a depus contestatie. Adresa pe care v-a inaintat-o societatea de asigurari este legala dar doar in momentul in care se asteapta solutionarea contestatiei.
Trebuie sa va miscati repede deorece termenul de prescriere in cazul dosarelor de dauna pe RCA este de 3 ani.
Multumesc!
Persoana care a provocat accidentu;l nu a facut contestatie. este posibil ca societatea de asigurari sa fi facut contestatie?
Nuuuu..... in nici-un caz nu au acest drept.
Pot insa consilia neoficial asiguratul sa faca asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto - proprietarul nu este de acord cu despagubirea. ContSters196490 ContSters196490 Buna ziua Fiind implicat intr-un accident auto ca parte pagubita am completat constatul amiabil cu soferul vinovat (acesta recunoscandu-si ... (vezi toată discuția)
Lovire autoturism stationat alexO1 alexO1 Buna ziua,am si eu o problema si anume: in dimineata zilei de astazi , 19.03.13 am fost anuntat de o vecina ca masina mea a fost lovita in parcare, coborand la ... (vezi toată discuția)
Asigurare daune materiale, accident rutier ContSters325492 ContSters325492 Buna seara, mi-am incredintat autovehiculul personal lui x,acesta a produs un accident rutier, din care au rezultat avarii la ambele autovehicule. Dauna ... (vezi toată discuția)