avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA declaratia 392
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

declaratia 392

am nevoie de o lamurire si anume:
- sunt P.F.A. la norma de venit, neplatitor de TVA in Romania(am cod fiscal fara RO)
- inregistrat in R.O.I., inregistrat in scop de TVA pt. prestari servicii intracomunitare conf.art.153.1 din cod fiscal, (am primit un cod fiscal cu RO.... pe care il folosesc pt tarile din U.E.)
pana in 25.02.2012 trebuie comunicata decl.392 A / B.
INTREBARE : eu la care ma incadrez A sau B?
multumesc
Cel mai recent răspuns: lias , utilizator 10:36, 28 Februarie 2012
Va rog daca poate cineva sa-mi spuna daca in declaratia 392B se trec si bonurile fiscale care nu insotesc o factura? dar cu chitantele de la casa de sanatate si casa de pensii cum procedam?
sunt inregistrat in scopuri TVA doar pentru inscrierea in Registrul Operatorilor Intracomunitari (deci practic sunt neplatitor de TVA).

prin urmare, in cadrul declaratiei 392A, la sectiunea IV, voi trece suma facturilor emise pentru clientii din UE la punctul 1 (persoane inregistrate in scopuri de TVA) si suma facturilor emise pentru clientii din Romania la punctul 2 (persoane neinregistrate in scopuri de TVA)? mentionez ca in tara am emis facturi doar pentru neplatitori de TVA (alte PFA-uri).

va multumesc anticipat!
lucluc a scris:

sunt inregistrat in scopuri TVA doar pentru inscrierea in Registrul Operatorilor Intracomunitari (deci practic sunt neplatitor de TVA).

prin urmare, in cadrul declaratiei 392A, la sectiunea IV, voi trece suma facturilor emise pentru clientii din UE la punctul 1 (persoane inregistrate in scopuri de TVA) si suma facturilor emise pentru clientii din Romania la punctul 2 (persoane neinregistrate in scopuri de TVA)? mentionez ca in tara am emis facturi doar pentru neplatitori de TVA (alte PFA-uri).

va multumesc anticipat!

Declarati 392B trebuie sa o completati nu 392A.

Sectiunea "Livrari de bunuri si prestari de servicii catre:"
Randul 1 – Coloana "Valoare" se completeaza cu baza de impozitare inscrisa in "Jurnalul pentru vanzari", pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA.
Randul 2 – Coloana "Valoare" se completeaza cu baza de impozitare inscrisa in "Jurnalul pentru vanzari", pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoane neinregistrate in scopuri de TVA .

Facturile emise catre clientii din comunitate nu se trec la rubrica din jurnalul de vinzari mentionat mai sus, ci la rubrica de scutit, deci aceste facturi nu le treceti in decl 392B.
Treceti numai facturile emise catre neplatitorii de tva din Romania, daca nu ati emis fact catre platitorii de tva din Romania.
Va rog sa ma ajutati si pe mine. Am un PFA inregistrat ca platitor de TVA, deasemenea si in ROI. Cifra de afaceri este in totalitate din prestari servicii facturate catre clienti din UE. Am depus 392A, am trecut cifra de afaceri(total facturi UE), dar la punctul IV Livrari de bunuri si prest. serv. ... respectiv: 1) persoane Inregistrate... si 2) persoane neinregistrate .. nu am trecut nimnic.
Trebuiau trecute facturile intracomunitare la unul din punctele respective?
Am citit pe: [ link extern ]
ca trebuie trecute la 2) neplatitori..
Cum trebuia completata corect 392A?

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 392b- nelamuriri Marius Jeler Intreprindere Individuala Marius Jeler Intreprindere Individuala Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am o ii si am cumparat un aparat de 5000 lei fara TVA. In declaratia 392B cuprind si TVA -ul aferent sumei ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392b pentru pfa cornelia radoi cornelia radoi buna ziua! sotul meu este pfa in sistem real,am depus declaratia 220 pe anul 2011 si tocmai ce am aflat despre declaratia 392B(e neinregistrat in scopuri de ... (vezi toată discuția)
Declaratie 392 DANA LAURA DANA LAURA Buna, nu stiu cum trebuie sa completez decl.392 la o firma care in tot anul 2009 a emis o singura factura care contine avans cf. contract, inreg. in ... (vezi toată discuția)