avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... modificare contract de intretinere?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

modificare contract de intretinere?

Buna ziua,

Am incheiat un contract de intretinere in urma cu 2 ani cu o batrana de 84 ani,cu handicap de vedere care nu are nici o ruda in viata.
In contract se mentioneaza faptul ca mancarea trebuie sa fie dietetica. In afara de faptul ca isi face analize des (pe care trebuie sa le platesc), in tot acest timp batrana a fost nemultumita cu mancarea, in sensul ca ba nu are gust, ca nu e buna....etc. Mentionez si faptul ca am 2 copii, si tot timpul ii dau batranei din mancarea din care le dau si copiilor.
Acuma dansa a gasit pe altcineva care sa ii faca mancare. Eu as fi de acord cu acest lucru mai mult pentru a elimina stresul. Nelamurirea mea este:
-daca trebuie sa-i platesc eu in totalitate acest moft, sunt de acord sa platesc suma pe care m-ar fi costat daca ii gateam eu..
-presupun ca trebuie sa facem modificarile in contractul de intretinere,nu? si cine suporta cheltuielile pentru acest lucru?


Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 13:49, 16 Ianuarie 2012
In mod normal dvs v ati obligat in contractul de intretinere sa prestati acest lucru. Puteti sa platiti acea persoana sa i faca de mancare insa sa pastrati chitantele, faptul ca dvs nu va respectati o obligatie asumata poate duce la rezilierea contractului ceruta de creditoarea obligatiei de intretinere, adica a batranei. Vedeti daca refuzul acesteia nu are un alt substrat. Este o obligatie pe care dvs trebuie personal sa o indepliniti. Nu aveti ce act aditional sa faceti la acest contract. Doamna a fost asistat conform Legii 17/200 de autoritatea tutelara, de un reprezentant al acestuia. Luati legatura si cu acesta si expuneti problema cu care va confruntati.
Multumesc pentru raspunsul prompt.
Este valabil un proces verbal scris de mana si semnat de vecina care face mancarea? pentru ca chitanta nu are cum sa dea.
Sa inteleg ca daca nu prestez personal obligatiile din contract , batrana poate cere rezilierea contractului pe acest motiv? Intreb acest lucru ca pana in urma cu 2 luni ,eu am facut curat si cele necesare. Dar ne avand martori pentru acest lucru (pentru ca nu lasa pe nimeni inauntru), am hotarat sa faca altcineva menajul , pe care il platesc si poate fi si martor la un eventual proces.

Multumesc.
Nu este valabil un proces verbal, dvs trebuie sa prestati intretinerea la care v ati obligat......iar orice inllocuire a prestatiilor dvs trebuie consmtita si de batrana in calitate de creditor al obligatiei de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de intretinere pottyi pottyi Buna ziua, Am incheiat un contract de intretinere cu uzufruct viager,cu o batrana cu probleme de vedere,de 83 de ani,care nu are nici un mostenitor. Dansa ... (vezi toată discuția)
Cum pot rezilia un cv-c apartament cu clauza de intretinere? daniela63 daniela63 Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: in urma cu 2 ani, tatal meu, in varsta de 74 de ani, impreuna cu sora mea (42 ani )si cumnatul meu ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere anamaria.turcanu anamaria.turcanu Buna ziua. In august 2004 parintii mei au incheiat un contract de intretinere cu o familie obligatie estimata la 1,635 lei, prin acest cotract parintii mei au ... (vezi toată discuția)