avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Consecinte ale unei hotarari pronuntate de catre CEDO
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Consecinte ale unei hotarari pronuntate de catre CEDO

Buna ziua,
Am castigat si eu la CEDO in data de 29 iulie 2008 :

[ link extern ]

CEDO a hotarat executarea unei sentinte care prevede reancadrarea mea pe post si plata unor despagubiri stabilite prin sentinta respectiva Aceste despagubiri au fost calculate de catre CEDO in functie de salariul pe care il aveam acum opt ani, neactualizat.
Intrebarea mea este daca sunt indreptatit sa cer printr-o noua actiune - pe calea interna, conform jurisprudentei in domeniul Codului muncii - plata tuturor salariilor actualizate-indexate pe care angajatorul le datoreaza drept consecinta a reancadrarii mele daca actul concedierii a fost desfiintat.

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2008
dorinjean, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:30, 24 Octombrie 2008
Puteti cere plata la conditiile actuale, dar nu era mai simplu ca CEDO sa decida plata despagubirilor la valoarea actuala.
Unul dintre colegii nostri avocati poate va va putea lamuri mai bine. Sa asteptam putin sa vedem ce sfat va poate da.
Dacă Curtea Europeană a Drepturilor Omului a constatat o încălcare a drepturilor sau libertăţilor fundamentale datorată unei hotărâri judecătoreşti, iar consecinţele grave ale acestei încălcări continuă să se producă şi nu pot fi remediate decât prin revizuirea hotărârii pronunţate (art.322 pct.9 C.proc.civ.).

Pentru motivul prevăzut la art.322 pct.9 , termenul de sesizare a instantei este de 3 luni de la data publicării hotărârii Curţii Europene a Drepturilor Omului în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Potrivit art.323 alin.1 C.proc.civ., cererea de revizuire se îndreaptă la instanţa care a dat hotărârea rămasă definitivă şi a cărei revizuire se cere.

Din cuprinsul dispozitivului hotararii pronuntate de CEDO rezulta ca vi s-a actualizat suma cu o valoare de 5000 EURO.
Multumesc frumos ptr raspuns,

Ar mai fi o problema : CEDO a hotarat ca, in cazul meu, a avut loc o dubla incalcare a art 6.1 (din cauza ne-executarii unei hotarari irevocabile si din cauza anularii acestei hotarari prin recurs in anulare). De asemenea a statuat (paragraful 80) ca cererea mea este admisibila si in ceea ce priveste incalcarea art 1 al protocolului nr. 1 ( adica a dreptului de proprietate asupra unui imobil) dar in dispozitivul hotararii (la paragarful 5) CEDO mentioneaza ca nu este necesar sa statueze asupra temeiniciei ecstui capat de cerere (privind incalcarea art 1 , protocol 1)
Deci CEDO a declarat o cerere admisibila dar nu merge mai departe cu rationamentul juridic. Ce relevanta juridica are acest aspect ? Ce ar mai fi de facut ?
Aveti o traducere in limba romana a hotararii pronuntate de CEDO?
Se pare ca exista o motivare in continutul hotararii cu privire la aspectul semnalat de catre dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuirea unei hotarari judecatoresti in viziunea cedo cand se constata incalcarea drepturilor sau libertatilor fundamentale ale omului? rodica_post rodica_post Revizuirea unei hotarari judecatoresti interne ca urmare a constatarii de catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului a unei incalcari a drepturilor sau ... (vezi toată discuția)
Cedo piemu piemu cine stie sa-mi spuna \"actual\" - perioada de asteptare decizie Cedo \"actual\" 4,5,6 ani ? - In cit timp se va pune in aplicare de la publicarea oficiala a ... (vezi toată discuția)
Proces castigat la cedo: intrebari Sorin09 Sorin09 Am o hotarare de la CEDO din 17/02/2009 care imi da castig de cauza privind dreptul de proprietate asupra unui apartament. In sentinta CEDO mi se comunica ... (vezi toată discuția)