avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament reciproc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament reciproc

buna ziua, am si eu o situatie: tatal meu s-a recasatorit iar sotia lui are un copil din alta casatorie. Tatal meu si sotia lui si-au facut testamente reciproce. Intrebarea mea este daca, dupa decesul tatalui meu sau ambilor, eu voi avea vreun drept la proprietatile respective. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: armina_radu , utilizator 10:12, 24 Octombrie 2008
DAAA, pentru ca sunteti mostenitorul rezervatar al parintelui dvs.
dvs. veti mosteni doar pe tata., nu si pe sotia acestuia, care nu este mama dvs.
Testamentul va fi supus procedurii reductiunii, daca incalca rezerva succesorala stabilita de lege descendentilor.
Intinderea acestei rezerve difera functie de cati copii are tatal dvs., dupa cum urmeaza:
1 copil = 1/2 din mostenire;
2 copii = 2/3 din mostenire; 3 sau mai multi copii = 3/4 din mostenire.
Actiunea in instanta trebuie promovata in termen de 3 ani de la data deschiderii succesiunii.
va multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea copillor din familii cu divort bogdana10 bogdana10 Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Suntem 2 surori iar parintii nostri au divortat in urma cu 21 ani. Noi am fost crescute de mama noastra, tatal nostru s-a ... (vezi toată discuția)
Valabilitate testament olograf care incalca rezerva succesorala NicholasNickleby NicholasNickleby Bună ziua! Situație: soț supraviețuitor cu doi copii, unul bun și muncitor, celălalt tot bun dar cu o viață personală cel puțin agitată. ... (vezi toată discuția)
Rezerva succesorala, când intervine mary_c mary_c Bună seara Când intervine rezerva succesorala? Se aplica doar în cazul donației sau dezmoștenirii? (vezi toată discuția)