In urma divortului de fostul sot in 2003,minora fiindu-mi incredintata mie,acesta a fost obligat pt plata unei pensii alimentare de 70 ron.Incepand cu anul 2003 acesta neavand un loc de munca stabil,plecat chiar si la munca in strainatate a incetat sa mai imi plateasca lunar,platea foarte rar,2,3 luni pe an.Incepand cu anul 2011 am stabilit de comun acord ca acesta sa imi plateasca100 ron lunar,dar mi-a platit dinou cateva luni mai precis,luna 1,2,5,6,si apoi deloc.As dori sa stiu daca se mai poate recupera pensia alimentara din anii precedenti si unde as putea sa ma adresez in acest caz si care sunt consecintele pt neplata pensiei alimentare.Mentionez totusi ca am mai facut demersuri la politia localitatii viseu de jos unde locuiesc momentan pt ca acesta sa fie tras la raspundere,dar nu am primit nici un raspuns concret.Multumiri anticipate.
Buna ziua....si eu sunt in aceeasi situatie.Fostul sot nu a mai platit pensia alimentara pt.fiica noastra de un an jumatate,deloc,lucreaza dar fara contract de munca si legea nu-l poate constrange sub nici o forma.Sunt f.indignata,fetita e la scoala,nici macar nu o cauta desi ea ii duce dorul si plange intr-una.Cine sau ce ii poate forta pe acesti caini sa se ocupe de copiii lor?
Foarte simplu, aveti posibilitate a sa formulati plangere penala impotriva persoanei obligate la plate pensiei de intretinere sub aspectul savarsirii infractiunii de Abandon de familie prevazuta de art. 305 din Cod penal. Plangerea se poate depune la unitatea de politie in raza careia avti domiciliu sau la Parchetul de pe langa judecatoria din localitatea dvs. Ca probe trebuie sa dovediti faptul ca mai mult de doua luni nu s-a achitat de obligatia de plata si ca in tot acest timp a realizat venituri indiferent daca a lucrat cu contract sau nu(poate sa fi lucrat si cu ziua tot trebuia sa se achite de obligatie). Neaparat hotararea judecatoreasca trebuie sa fie definitiva si irevocabila...
@ florykutz si @ vasilicaa
Aveti la indemana doua variante:
-plangere penala pentru savrasirea infractiunii prev de art 305 al. 1 lit c) c.pen.-abandonul de familie, sens in care puteti depune plangerea la parchetul careia i-ar reveni competenta de judece cauza in fond sau la politie,
-punerea in executare a hotararii prin care a fost stabilita pensia de intretinere, sens in care este necesar sa va adresati unui executor judecatoresc.
Pentru @ florykutz
Puteti recupera pensia restanta doar pe ultimii 3 ani ( pentru restul sumei a intervenit prescriptia).:sorry:
Ce se poate face?????
dana 50
Prietena mea a divortat de sotul ei acum un an,i-au fost incredintati ei trei copii minori iar sotul urma sa plateasca in fiecare luna o pensie alimentara de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
koreh silvia
As avea o rugaminte la dumneavoastra!Fostul concubin nu imi mai plateste pensia alimentara de cateva luni si m-am decis sa il chem in instanta,problema este ca ... (vezi toată discuția)