avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda lipsa rovinieta, termene de prescriptie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda lipsa rovinieta, termene de prescriptie

buna ziua,
la data de 04.01.2012, am gasit in cutia de scrisori un pv prin care mi se aduce la cunostinta ca am fost sanctionat cu amenda pentru circulatie pe DN1 fara a detine rovinieta valabila.
constatarea contraventiei s-a facut la data 02.07.2011, pv s-a intocmit la data de 19.12.2011, comunicarea acestuia facandu-se pe data de 04.01.2012; precizez ca am gasit scrisoarea in cutia postala, fara a semna de primire.
intrebarea mea este: tinand cont ca data constatarii s-a facut pe 02.07.2011 iar comunicarea pv s-a fcaut pe 04.01.2012, nu inseamna ca amenda s-a prescris, pt ca au depasit termenul de 6 luni?
in acest caz, daca este prescrisa, nu ar trebui sa fac plangere contraventionala pentru anularea pv?
va multumesc anticipat pentru toate raspunsurile
Cel mai recent răspuns: Florance2000 , utilizator 11:54, 17 Ianuarie 2012
Termenele sunt de 6 luni, pentru intocmirea p-v, + 1 luna pentru a fi adus la cunostinta.
multumesc frumos!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovigneta camera antidote antidote Buna ziua In data de 10.12.2010 am circulat fara rovigneta pe DN1. Pe 07.06.2011 mi s-a intocmit procesul iar astazi 23.06.2011 mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala si despagubiri rovinieta vrica vrica Stimati Domni Va rog sa ma ajutati In data de 22.07 a.c. la cutia de scrisori am primit urmatoarele: PV de constatare a contraventiei din 06.07.2011 in care ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala pentru prescriptie Lynconet77 Lynconet77 La PVde constatare al CNADNR, scrie data constatarii..am cautat pe net si in codul rutier sa gasesc o definitie care sa arate distinct aceasta data....sau cand ... (vezi toată discuția)