avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... TAXA DE PRIMA IMATRICULARE
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

TAXA DE PRIMA IMATRICULARE

Buna ziua,as dori daca puteti sa ma lamuriti si pe mine cu aceasta taxa de prima imatriculare,am citit textul de lege dar nu inteleg,nu se regaseste ceea ce ma intereseaza.
Am imatriculat in cursul anului 2008,doua autoturisme pentru care am platit aceasta taxa de prima imatriculare fabulos de mare,ulterior in cursul anului 2010 am instrainat aceste masini.Textul de lege imi spune ca pot cere restituirea in procent de 25% a sumelor achitate,dar nu imi spune daca pot cere restituirea chiar daca am instrainat aceste masini.Va rog daca stiti sa ma lamuriti si pe mine.Va multumesc si va doresc o zi buna.
Cel mai recent răspuns: MIOARA GHERGHICEANU , utilizator 15:41, 16 Ianuarie 2012
Doar proprietarul sau imputernicitul poate solicita restituirea taxei.
Dreptul de a solicita diferenta intre suma achitata si c/v actuala taxa prevazuta de norma in vigoare ,apartine exclusiv proprietarului autoturismului,eventual celui mandatat de acesta in conditiile legii
da este adevarat ca numai proprietarul poate solicita,dar ce fac cei care sunt in aceiasi situatie cu mine,care au achitat aceasta taxa pe numele lor in calitate de proprietari la acea vreme si care la acest moment nu mai au in proprietate masinile,decat copia chitantei de plata a taxei si contractul de instrainare al masinii,nu se specifica in textul de lege o astfel de situatie.Undeva exista raspunsul,eu nu stiu sa citesc printre randuri pentru a-l gasi.
Sa inteleg ca ar trebui sa il caut pe actualul proprietar si sa mearga el sa faca cererea de restituire,dar pe chitanta de plata a taxei nu figureaza numele lui,mi s-ar parea firesc sa-mi restituie mie cel care aveam calitatea de proprietar la acea vreme,eu fiind cel care am achitat,este dreptul meu nu al prezentului proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua Taxaauto Taxaauto Am imatriculat o mașină în martie 2016 , după câteva luni am vânduți, am înțeles că îmi pot recupera taxa chiar daca e vanduta, dețin copie a ... (vezi toată discuția)
Problema restituire bani taxa auto Razvan_Dumitrica Razvan_Dumitrica Salut, Aveti idee cum/daca mai pot recupera banii pe taxa auto daca masina a fost vanduta? Situatia mai exact este urmatoarea: Masina a fost ... (vezi toată discuția)
Proces taxa prima imatriculare BANCIU NICOLETA BANCIU NICOLETA Buna ziua, Am urmatoarea situatie: S-a achizitionat o masina second hand in Romania imatriculata in iulie 2007. S-a descoperit in matrie 2010 ca taxa de ... (vezi toată discuția)