avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Problema restituire bani taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Problema restituire bani taxa auto

Salut,

Aveti idee cum/daca mai pot recupera banii pe taxa auto daca masina a fost vanduta?

Situatia mai exact este urmatoarea:

Masina a fost cumparata de tatal meu in Octombrie 2010 si vanduta mie tot in Octombrie 2010 deoarece a fost cadou si nu vroia sa aflu de ea. Problema cu taxa auto e ca a fost platita de tata si acum masina este trecuta pe numele meu.
Cand a fost sa depuna actele pentru recuperarea unei parti din taxa auto i s-a spus ca nu mai poate recupera taxa (nici de el..nici de mine) deoarece a fost instrainata. Avand in vedere ca adresa de locuit este aceeasi pentru amandoi..nu exista nici-o varianta de recuperare in afara de a da in judecata?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:46, 21 Ianuarie 2012
Nu exista intrucat ,conform norme in vigoare dreptul de a solicita restituirea sumei ,revine exclusiv proprietarului care a platit taxa,aspect esential care in cazul expus de dvs nu este intrunit nici de catre tatal dvs care a instrainat autoturismul ,nici de dvs care nu puteti face dovda ca ati achitat taxa
Eu sunt de parere ca se poate recupera taxa daca aveti toate documentele care sunt solicitate in acest sens. N-am vazut nicaieri sa scrie in lege ca numai proprietarul masinii poate cere recuperarea taxei.
Actele solicitate pentru admiterea cererii la DGFP sunt urmatoarele: documentul doveditor al platii taxei pe poluare/ taxei speciale pentru autoturisme (chitanta fiscala/ordinul de plata si extrasul de cont), copia cartii de identitate a vehiculului si a certificatului de inmatriculare, cu prezentarea in original a acestora
Ori in speta de fata ,taxa a fost achitata de catre tatal autorului topicului,care nu mai figureaza drept proprietar in documentele necesare solicitarii restiturii taxei respectiv carte identitate,cerificat de inmatriculare autoturism unde este precizat fiul...care nu a platit taxa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua Taxaauto Taxaauto Am imatriculat o mașină în martie 2016 , după câteva luni am vânduți, am înțeles că îmi pot recupera taxa chiar daca e vanduta, dețin copie a ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de poluare eu_craciun eu_craciun buna ziua, o persoana a cumparat o masina din Germania, a achitat taxa de poluare pt. ea, dupa care a vandut-o, aceea persoana a vandut masina la randul lui ... (vezi toată discuția)
Taxa auto ely_f ely_f In 2008 am platit taxa de prima inmatriculare ptr un autoturism, pe care ulterior l-am vandut. Am inteles ca pot acctiona finantele in judecata sa-mi recuperez ... (vezi toată discuția)