avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... intrarea unui cetatean in Romania dintr-un stat ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

intrarea unui cetatean in Romania dintr-un stat necomunitar - conditii vama

Buna ziua! Stie cineva ce acte ii trebuie la vama unui cetatean cu rezidenta in Romania, venind dintr-un stat necomunitar, pentru a-si aduce in Romania bunurile personale ( mobila, electrocasice, etc). Mai concret am un prieten care sa muta cu serviciul din Kosovo in Romania si doreste sa-si ia si bunurile din locuinta din Kosovo. Trebuie sa plateasca taxe vamale ? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 02:47, 27 Martie 2012
Este cetatean roman?

Gasitit tot ce trebuie sa stiti in OG 59/2003 [ link extern ]
OG 59/2003 a fost abrogata.
Este aplicabil Regulamentul CE 1186/2009: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tigari - ce cantitate se pot trimite prin colet in strainatate? Dan1986 Dan1986 Am o intrebare:am mai multi prieteni plecati in strainatate si majoritatea ma roaga sa le trimit tigari din Romania...am inteles ca la o singura pers pe luna ... (vezi toată discuția)
Ce tva platesc la cumpararea unei masini din america? truta_marian truta_marian Bună ziua. Ce lege să citesc pentru a afla ce TVA trebuie să plătesc la achiziţia unui autovehicul din S.U.A.? Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)
Contestare amenda vama vasilicaciortan vasilicaciortan Buna ziua, Eu impreuna cu parintii mei am trecut pe la punctul de frontiera Portile de Fier 1 avand in posesia noastra in total 18 pachete de tigari din ... (vezi toată discuția)