Lucrez la o firma de distributie materiale publicitare SC POSTMASTER SRL si avem contract de munca pe 1 ora si un contract de colaborare pe alta firma. Nu avem salariu fix, suntem platiti la pliante distribuite. Tin sa precizez ca lucram cam 10 ore pe zi, 6 ozile pe saptamana . As dori sa stiu daca acel contract de colaborare este valabil, pentru ca de cate ori am cerut o copie dupa el nu mi s-a dat. Unde as putea sa ma adresez ca sa pun capat ilegalitatilor din aceasta firma?
Teoretic, fiecare parte semnatara a unui contract, trebuie sa aiba un exemplar asupra sa. In general un contract, indiferent de forma sa, se incheie in atatea exemplare cate parti sunt, cate unul pentru fiecare parte semnatara. Daca considerati ca sunt ilegalitati in activitatea societatii adresati-va Garzii Financiare.
Contractul de colaborare atata timp cat are semnatura dvs pe el este perfect valabil ... activitatea desfasurata in baza unui astfel de contract este supusa dispozitiilor Codului Civil si nu a Codului Muncii...
Prin urnare , trebuie sa ne dati mai multe detalii despre ce nereguli este vorba la acea societate ca sa va putem sfatui mai concret ce aveti de facut ....
Daca aveti c.i.m. cu 1 ora/zi .... atunci aceasta este durata maxima pentru acre trebuie sa veniti la munca ... in rest, daca sunteti obligati sa stati mai mult la munca sesizati ITM-ul pentru nerespecatarea dispozitiilor legale privind relatiile de munca de catre angajatorul dvs.
Daca aveti incheiat contract de colaborare, atunci in cuprinsul acestuia trebuie sa fe prevazuta perioada in care va desfasurati activitatea pentru care ati incheiat un asemenea contract ... de regula , acest tip de contract are inclusa o perioada de timp de saptamani, luni , ani si nu un timp de munca zilnic ...