avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda RATB
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda RATB

Buna ziua.
Sambata 14 ianuarie, Am primit o amenda pe lina 182 intre titulescu si gara de nord (o singura statie). M-am urcat in masina fiindca mai aveam 5 minute pana incepea examenul.
Pe la jumatea statiei s-au urcat controlorii, au venit la mine si mi-au cerut biletul, le-am explicat ca nu am bilet, ca nu am mai avut timp sa imi iau pentru ca eram in intarziere la examen.
Mi-au cerut carnetul de eleva sa le fac dovada ca sunt studenta, si au zis ca ma lasa sa plec sa ajung la examen, si dupa asta mi-au cerut si buletinul...inca o data sa vada ei ca sunt eu. si dupa ce le-am dat buletinul mi-au dat amenda... 150 RON !!! 150 RON pentru o singura statie de masina.
EU sunt o calatoare cinstita, Intotdeauna am avut calatorii pe card,banii, si niciodata nu am mers fara sa validez. Dar acum pur si simplu nu am mai avut timp sa iau o calatorie, iar aceasta "greseala" aceasta "calatorie" de 1 STATIE m-a costat 150 ron... Este posibil asa ceva? Ce pot face in aceasta privinta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: haruko , utilizator 00:46, 22 Septembrie 2017
Formulati plangere contraventionala in termen de 15 zile de la primirea procesului-verbal de contraventie.Daca stiti ca nu ati semnat acel PV, ar trebui sa existe si semnatura unui martor.
In instanta ar trebui sa recunoasteti fapta, dar motivati pe langa aspectul ca aveati graba si nu ati avut timp sa luati bilet (pentru o statie), ca nu aveti venituri si nu puteti plati amenda.
Depuneti de la Finante un certificat fiscal, din care sa rezulte ca nu aveti alte venituri si solicitati instantei ca in baza art. 7 din OG 2/2001 inlocuirea amenzii cu avertisment.
Aveti toate sansele de castig, oricum nu aveti ce pierde, pentru ca plangerea nu se taxeaza iar daca pierdeti tot amenda de 150 lei va fi.
Am inteles, multumesc frumos.
Oricum este un abuz din partea RATB, va dati seama... 150 ron pentru o statie, + ca mi-am motivat lipsa biletului cu cele mentionate mai sus...Numai hoti si mafioti la noi in tara..
Multumesc frumos inca o data pentru sfaturi.
O seara placuta
Suprataxa e in cuantum de 50 de lei cu plata pe loc sau in 48 de ore, puteti contesta si acest aspect
[ link extern ]
Buna ziua,

Si eu ma aflu intr-o situatie similara. Abonamentul meu de student era expirat, am incercat sa il reinnoiesc la casa de bilete din statia din apropierea locuintei mele, problema a fost ca nu functiona calculatorul de la aceasta casa de bilete, era deja 17:45 iar eu la ora 18:00 aveam examen, m-am urcat in autobuz, nu am mai avut timp sa cobor la o alta statie pentru a-mi incarca abonamentul si m-au prins controlorii. Le-am explicat situatia, le-am dat cardul, le-am aratat si legitimatia de student, le-am explicat faptul ca este foarte important sa ajung la examen, insa mi-au dat amenda 150 lei, desi conform legii amenda este de 100 lei daca nu o platesc pe loc, chiar nu inteleg de ce mi-au dat amenda de 150 lei. Am facut contestatie in termen de 15 zilei si acum am primit acasa o citatie prin care sunt chemata in instanta si trebuie sa achit 16 lei taxa judiciara si 1,5 lei timbrul judiciar. Este normal? Cum procedez in aceasta situatie? Si in cazul in care pierd ce se intampla? Pe citatie este mentionat faptul ca se va trece la executare silita, dar eu chiar nu am nici un bun pe numele meu, sunt studenta si toate bunurile sunt pe numele parintilor. Chiar nu inteleg cum de la o calatorie fara bilet, desi abonamentul imi expirase cu cateva zile in urma si desi nu a fost vina mea ca nu le-au functionat lor calculatoarele pentru a-l putea incarca, am ajuns la o astfel de situatie. Cum procedez mai departe?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Contestatie ratb BiancaDeliu BiancaDeliu Buna seara Pot sa ma declar aceea persoana care mereu a mers corect pe ratb, am avut mereu abonament, fiind si studenta mi se deconteaza, nu am avut ... (vezi toată discuția)
Am luat amenda desi am abonament tot_me tot_me M-a prins controlul Ratb ca nu aveam bilet. Eu am abonament dar din graba l-am uitat acasa, in plus acum cateva zile mi-am pierdut si buletinul. Am insistat la ... (vezi toată discuția)
Amenda autobuz davidmihailescu davidmihailescu Buna ziua, doresc un raspuns si poate o solutie la problema mea. De ceva timp m-am mutat in cluj, student, autobuz, bani putini, etc. Ca sa reduc din ... (vezi toată discuția)