avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... an constructie bloc?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

an constructie bloc?

buna ziua! Tocmai ce vreau sa inchei asigurarea pentru un apartament si nu gasesc in niciunul din acte- si am originalele! anul de constructie al blocului si cam peste tot il cer. este cu aproximatie 1983-1984 dar tot nu reusesc sa gasesc nimic care sa semene a an de constructie- stiam ca ar trebui sa existe ceva in care sa zica anul de constructie, materialele de constructie etc etc... dar nu le gasesc. iar contractul de vanzare cumparare are doar o pagina... unde sa mai caut... sau pot pur si simplu cu contractul asta sa ma duc sa fac asigurarea?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:00, 18 Ianuarie 2012
Cartea tehnică a blocului.vă arată acest lucru. Administratorul care are evidenţa cărţii de imobil poate să vă spună.
De regula cartea tehnica a blocului, cu toate schitele, desenele, calcule, receptii, modificari.., este la asociatia de proprietari in grija presedintelui asociatiei. Aceasta este compusa din mai multe pagini, indosariate, in functie de marimea blocului in unul sau mai multe dosare. Contine detalii cu materialele folosite, cu suprafetele, instalatiile...
Cartea de imobil este cu totul altceva. In acrtea de imobil se inscriu persoanele ce locuiesc in fiecare apartament de pe scara unui bloc, cu numele, data intrarii, data plecarii...
Daca nu gasiti cartea tehnica la asociatie, intrebati la primarie, la compartimentul ce se ocupa de asociatiile de proprietari sa va indrume la cei care detin aceste documente: constructor, fost proprieatar (stat, IGCL,...).
Off cat de complicat pare.... nu stiu cum a reusit anul trecut persoana care a facut asigurarea... si nici cum reuseste lumea in general sa faca asta...(administratorul blocului vine din alta localitate la o ora la care eu nu ajung niciodata sa il vad)...plus ca mama este primul proprietar al apartamentului si daca ea nu are aceste date... mi se pare foarte complicat sa ma duc la primarii ca sa caut informatii de acest gen...
In fine nu am de ales! Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri!
Eu am incheiar asigurare fara sa prezint un document din care sa reiasa anul de constructie al blocului. Am spus ca este construit in anul 1983, aceasta fiind realitatea, dar, repet nu mi s-a cerut vreun document in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzuri dorina27 dorina27 Suntem o Asociatie de Proprietari . Proprietarii apartamentelor au dobandit titlu de proprietate in baza decret lege 61/90, cu intrare in proprietate xx ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, fie un bloc de 3 etaje, cu 3 apartamente pe etaj; ... Dan Soroceanu Dan Soroceanu Buna ziua, Fie un bloc de 3 etaje, cu 3 apartamente pe etaj; fatada de EST, la fiecare etaj, este ocupata de un apartament; blocul este administrat de o ... (vezi toată discuția)
An constructie imobil gresit in certificatul de atestare fiscala crslaura crslaura Buna ziua, Vreau sa vand un imobil si am ridicat pentru vanzare, certificatul de atestare fiscala de la Sectia taxe si impozite. Citind certificatul mi-am ... (vezi toată discuția)