avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pot sa solicit recalcularea pensiei de invaliditate?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pot sa solicit recalcularea pensiei de invaliditate?

Buna ziua. Am primit pensie de boala ca urmare a amputarii unui picior. La alcatuirea dosarului, am predat unele documente care am crezut eu ca sunt necesare, fara sa primesc indicatii speciale in acest sens. Ca urmare, unele documente nu mi-au fost cerute si altele mi-au fost returnate. Totusi, dupa 2 ani am insistat asupra unui documant care mi-a fost returnat initial, a fost acceptat si in plus mi-au mai cerut un alt document (amandoua documentele fiind in favoarea mea)fara sa fie legatura intre cele doua documente.
Intrebare: pot sa solicit sa-mi fie calculata si returnata diferenta de pensie cuvenita pentru perioada intre intocmirea dosarului de pensie si recalcularea pensiei.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: roby lukas , utilizator 19:18, 25 Septembrie 2012
roby lukas a scris:
Totusi, dupa 2 ani am insistat asupra unui documant care mi-a fost returnat initial, a fost acceptat si in plus mi-au mai cerut un alt document (amandoua documentele fiind in favoarea mea)fara sa fie legatura intre cele doua documente.

Eu nu inteleg mai nimic din ceea ce ati scris mai sus. Despre ce documente este vorba, contin venituri sau stagii, cand au fost depuse la casa de pensii, cand ati depus cererea privind acordarea pensiei de invaliditate? Si intrebarile mele ar putea continua.

Teoretic, pensia poate fi recalculata prin adaugarea veniturilor si/sau stagiilor de cotizare nevalorificate la stabilirea acesteia (art. 107, alin. 3 din Legea nr. 263/2010). Practic, cuantumul pensiei de invaliditate s-ar putea micsora in urma recalcularii, daca vi s-a acordat stagiu potential.
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Imi cer scuze ca am fost ambiguu. Dupa 2 ani mi-au acceptat un document pe care l-am predat si prima oara si, in plus mi-au cerut copie dupa "Livretul militar" si adeverinta ca am absolvit facultatea la cursuri de zi. Practic abia acum (zilele acestea) am constatat de pe internet ca depunerea dosarului meu de pensionare de boala, s-a facut absolut neconform (ca sa nu zic nelegal), printr-o persoana careia nu i s-a cerut mandat sau alt document de reprezentare a mea, i s-au refuzat unele documente (verbal) si nu i s-au cerut alte documente (ca cele numite mai sus) dar care erau in sprijinul meu, de drept.
Va rog sa-mi scuzati modul de expunere anterior. Sper ca acum m-am exprimat mai clar,
Va multumesc.
PS Intr-o forma mai scurta am mai scris astazi acest text, ca fiind intrebare noua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiei de invaliditate carmen bodeanu carmen bodeanu daca am lucrat 2 ani ,dupa iesirea la pensie cu grad III invaliditate,pot sa ma duc la Casa de Pensii in vederea recalcularii pensiei?acum sau la implinirea ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiilor de invaliditate mariana 49 mariana 49 Recalcularea este valabila si pentru pensiile pe caz de boala? (vezi toată discuția)
Calcularea pensiei in decizia de pensionare nu a fost corecta Ligia1985 Ligia1985 Buna ziua ,mama mea a fost pensionata in 2014 insa atunci nu au vrut sa ii acepte toate adeverintele atasate la dosar .Calcularea pensiei nu a fost corecta .Au ... (vezi toată discuția)