avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce drepturi am dupa decesul tatalui meu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce drepturi am dupa decesul tatalui meu?

tatal meu a decedat,inmornantarea s-a facut de catre o alta persoana(cu aceea pers a stat in concubinaj 22 de ani din care 15 fiecare la domiciliul sau)din bani tatalui meu,care era titular iar acea persoana imputernicita.Tata nu a lasat nici testament,donatie,etc catre acea persoana.Precizez ca mai am un frate.Am facut actele pentru succesiune eu si fratele meu dar certificatul de deces si toate actele tatalui meu(acte de spatiu,cupoane pensie,etc)sunt la "fosta concubina",deci noi nu avem nimic. Cheile de la casa in care a locuit tatal meu sunt tot la ea,si nu a vrut sa ni le dea motiv pentru care impreuna cu fratele meu(care are domiciliul in ci la acea adresa)am schimbat incuietoarea.Va intreb: poate sa retina documentele tatalui meu?;ce drepturi are acea persoana?;avem dreptul la o anumita suma din ce a avut tata in cont?;am gresit ca am schimbat incuietoarea?;ce drept mai are acea persoana sa intre la acea proprietate? Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2012
ciubica, utilizator
Persoana cu care a trait tatal dvs in concubinaj nu are niciun drept la mostenirea legala. Certificatul de deces il puteti obtine de la starea civila care l a eliberat. Cu el trebuie sa deschideti succesiunea.Daca intr adevar tatal dvs nu a facut niciun act cu concubina, dvs si fratele aveti dreptul de a l mosteni.
starea civila a elibreat certificatul de deces persoanei respective in lipsa noastra si nu vrea sa nil dea,ce pot face?
Tocmai v am spus solicitati un duplicat!
multumesc,dar cu restul actelor,cum le pot obtine?am facut rau ca am schimbat incuietoarea?
pentru restul de acte va puteti adresa DAFi daca apartamentul a fost cumparat de la ICVL sau daca a fost cumparat recent la notarul care a autentificat actul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire in cazul parintilor divortati si decedati auricaT auricaT Buna seara, Parintii mei au divortat in anul 1984 dupa 27 ani de casatorie. La vremea aceea la partajare nu se punea in calcul si pamantul mostenit de la ... (vezi toată discuția)
Dreptul la casa ElenaChirita ElenaChirita Tatal meu a traiat in concubinaj mai multi ani cu o femeie,el a decedat iar eu cu fratele meu am facut actele de mostenire pentru casa si vrem sa o vindem,dar ... (vezi toată discuția)
Mama a stat in concubinaj 18 ani cu un barbat care a decedat, ... dutu33 dutu33 mama a stat in concubinaj 18 ani cu un barbat care a decedat, in apartamentul acestuia.el are ca rude 2 frati si 3 copii. Ce drepturi mai are privind ... (vezi toată discuția)