tatal meu a decedat,inmornantarea s-a facut de catre o alta persoana(cu aceea pers a stat in concubinaj 22 de ani din care 15 fiecare la domiciliul sau)din bani tatalui meu,care era titular iar acea persoana imputernicita.Tata nu a lasat nici testament,donatie,etc catre acea persoana.Precizez ca mai am un frate.Am facut actele pentru succesiune eu si fratele meu dar certificatul de deces si toate actele tatalui meu(acte de spatiu,cupoane pensie,etc)sunt la "fosta concubina",deci noi nu avem nimic. Cheile de la casa in care a locuit tatal meu sunt tot la ea,si nu a vrut sa ni le dea motiv pentru care impreuna cu fratele meu(care are domiciliul in ci la acea adresa)am schimbat incuietoarea.Va intreb: poate sa retina documentele tatalui meu?;ce drepturi are acea persoana?;avem dreptul la o anumita suma din ce a avut tata in cont?;am gresit ca am schimbat incuietoarea?;ce drept mai are acea persoana sa intre la acea proprietate? Va multumesc!
Persoana cu care a trait tatal dvs in concubinaj nu are niciun drept la mostenirea legala. Certificatul de deces il puteti obtine de la starea civila care l a eliberat. Cu el trebuie sa deschideti succesiunea.Daca intr adevar tatal dvs nu a facut niciun act cu concubina, dvs si fratele aveti dreptul de a l mosteni.
pentru restul de acte va puteti adresa DAFi daca apartamentul a fost cumparat de la ICVL sau daca a fost cumparat recent la notarul care a autentificat actul.
Dreptul la casa
ElenaChirita
Tatal meu a traiat in concubinaj mai multi ani cu o femeie,el a decedat iar eu cu fratele meu am facut actele de mostenire pentru casa si vrem sa o vindem,dar ... (vezi toată discuția)