avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la casa

Tatal meu a traiat in concubinaj mai multi ani cu o femeie,el a decedat iar eu cu fratele meu am facut actele de mostenire pentru casa si vrem sa o vindem,dar concubina tatalui spune ca si ea are dreptul la casa,chiar daca nu are niciun act si doar eu cu fratele meu avem actele de mostenitor pe care am fost si le-am scos de la primarie.Are si dansa vreun drept?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 10:40, 28 August 2018
Sa inteleg ca apare casa in certificatul de mostenitor si anterior Autorizatia de constructie este emisa pe numele tatalui? Daca da, puteti vinde. Casa a fost construita in timpul concubinajului? Daca da, atunci concubina va poate da in judecata pentru a solicita fie despagubiri, fie o cota parte din casa(jurisprundenta majoritara fiind in sensul acordarii de despagubiri).

Daca ea nu pleaca din casa, ar trebui sa o evacutati prin intermediul unei hotarari judecatoresti.
Casa este construita de catre tatal meu inainte de concubinaj!Multumesc pentru raspuns!
Atunci ar putea avea drepturi doar cu privire la eventualele imbunatatiri aduce casei.
N-are niciun drept asupra casei, vindeți liniștiți!
Eventual un drept de creanță asupra îmbunătățirilor aduse, în limita contribuției.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiuni, mosteniri si concubinaj:} Aleximo Aleximo deci...este vorba de doua case,..una dintre ele ii apartinea bunicului meu..care a decedat de 2 ani si care traia in concubiaj cu o femeie in ultimii 18 ani in ... (vezi toată discuția)
Pretenții persoană concubinaj după 21 de ani Nick Lungan Nick Lungan Pretenții persoană concubinaj după 21 de ani concubina a decedat iar casa a fost construita de fiica acesteia dar trecută pe numele decedatei (vezi toată discuția)
Drepturile in concubinaj gabrielagri gabrielagri dupa 20 de ani de concubinaj concubina poate fi alungata de catre varul concubinului din casa parinteasca aconcubinului dupa moartea parintilor lui (vezi toată discuția)