avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturile in concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturile in concubinaj

dupa 20 de ani de concubinaj concubina poate fi alungata de catre varul concubinului din casa parinteasca aconcubinului dupa moartea parintilor lui
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:46, 18 Noiembrie 2010
Teoretic ea nu are si nici nu va avea nici un drept.
Dar nici varul nu poate sa o dea afara pur si simplu, doar in urma admiterii unei actiuni in evacuare, care se obtine ( sau nu) in justitie.

Cat timp concubinul o accepta in casa, nu are de ce sa plece.
Concubina are calitatea de tolerat in respectivul imobil, asa incat , neexistand un just titlu in vederea exercitarii posesiei si folosintei ( un contract de inchiriere sau unul de comodat ) aceasta poate fi evacuata oricand , fie pe calea dreptului comun , fie pe cale de ordonanta presedintiala , in caz ca exista o situatie urgenta.

In ceea ce priveste imbunatatirile aduse imobilului , aceasta are un drept de creanta, [/u]valoarea injumatatita a acestuia, insa termenul de prescriptie de trei ani , prevazut de decretul 167/ 1958 curge de la data nasterii dreptului , care coincide cu sporirea valorii imobilului in care ati convietuit.
in ce calitate sa o evacueze varul concubinului pe concubina acestuia ??
ce drepturi legale are acest var la casa parinteasca a concubinului ??

atata timp cat acest imobil este mostenit de concubin si de eventualii frati ai acestuia, doar dansii pot dispune cu privire la imobilul in speta .
drept urmare, daca concubinul va dori , dansul intr-adevar poate proceda la evacuarea doamnei din incinta respectiva.
nici fratii dansului nu o pot evacua, atata timp cat si concubinul este mostenitor si practic concubina dansului va locui in continuare in partea sa din mostenire .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare? Imparatul Imparatul La o casa, ramasa mostenire la 3 frati, unul dintre ei este extrem de violent. Ii alunga pe ceilalti, ii loveste nu-i lasa sa stea in casa, distruge, face ... (vezi toată discuția)
Evacuare ivanov teodora ivanov teodora sunt casatorita de 20 de ani cu un alcoolic in urma ultimelor scandaluri am decis sa divortez de acord fiind si fiul meu de 18 ani (pentru care am suportat ... (vezi toată discuția)
Concubinaj Lili Maioru Lili Maioru Buna ziua, traiesc in concubinaj de 18 ani, avem doi copii,de 10 si 8 ani si traim in casa batraneasca a concubinului. El mai are doi fratii mostenitorii. ... (vezi toată discuția)