Buna ziua, traiesc in concubinaj de 18 ani, avem doi copii,de 10 si 8 ani si traim in casa batraneasca a concubinului. El mai are doi fratii mostenitorii. Intrebarea mea este daca concubinul meu decedeaza, fratii lui ma poate alunga din casa batraneasca cu copii? Va multumesc!
Da, se poate ajunge si la aceasta situatie dar doar daca in urma succesiunii si partajului aceasta casa le revine lor.
Copii dvs au drept la mostenirea tatalui lor si pot locui in casa pana la un eventual partaj.
Dvs in calitate de concubina nu aveti niciun drept la succesiune, insa daca copii sunt minori veti locui cu acestia spre a va ocupa de ingrijirea si cresterea lor in imobilul care a apartinut tatalui lor.
Copiii nu pot fi dați afară nici prin reducere la absurd, fiind moștenitori legali dar dvs în calitate de concubină nu aveți niciun drept din păcate de aceea v-am spus că cel mai bine ar fi să vă căsătoriți!
Desigur, copiii, în calitate de descendenți îi înlătură pe frați de la moștenire dar nu este cel mai bine să aveți și dvs drepturi? Eu zic că e varianta cea mai prudentă!
Concubinajul este convieţuirea, liber consimţită, dintre un bărbat şi o femeie, fără ca aceştia să aibă drepturi şi obligaţii reciproce
Astfel, referitor la bunurile dobândite în timpul concubinajului, indiferent de durata convieţuirii, concubinii nu beneficiază de regimul comunităţii legale de bunuri, cum este reglementat de Codul civil în cazul căsătoriei, ci de un drept de proprietate comună pe cote-părţi asupra acestora.
Mostenire
irinafil
cum se dezbate mostenirea dupa tatal meu in cazul urmator:
-- din prima casatorie a tatalui meu au rezultat doi copii, fosta sotie a decedat, acum copiii sunt ... (vezi toată discuția)