avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de odihna

Din 01.08.2011 sunt angajata la o soc.privata. mi se spune ca am dreptul sa-mi iau concediu de odihna abea in anul 2013, sau dupa ce implinesc 11 luni in cadrul firmei. ca se calculeaza dar nu pot sa-l iau in anul 2012 iar in 2011 nici nu se punea problema. In contractul individual de munca nu se specifica nicaieri ca beneficiez de concediu doar dupa 11 luni. este corect?
stiu ca pot beneficia de concediu din primele luni lucrate-conform perioadei lucrate. (am peste 25 ani in campul muncii)
Cel mai recent răspuns: ancady2003 , utilizator 19:00, 16 Ianuarie 2012
Nu este adevarat .... CO il puteti lua si dupa o luna de zile de la angajare ... Codul Muncii nu mai reglementeaza acordarea CO dupa ce s-a desfasurat o anumita perioad de timp activitatea la angajator .... Codul Muncii prevede ca , CO se acorda proportional cu perioada efectiv lucrata ...
Concediul aferent anului 2011 trebuia deja sa il fi efectuat in functie de numarul de zile de concediu prevazute in contractul de munca. Daca pentru un an aveti prevazute 21 zile de concediu, pentru 5 luni lucrate trebuia sa efectuati 1,75 x 5 = 9 zile.
Nu este obligatoriu sa fi fost efectuat ....Codul muncii la art.146 alin.3 prevede ca, angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
Va multumesc tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna Dinush Dinush Noi dam angajatilor 21 de zile de concediu pe an. Daca intr-o luna isi ia tot concediul, adica decembrie, tot 21 de zile va avea? Adica i se socotesc zilele de ... (vezi toată discuția)
Concediu Ciprian Sandu Ciprian Sandu Buna seara. Am lucrat 4 luni jumatate ca vanzatoare ,luna aprilie si mai am avut contract de 4 ore ,iunie si iulie contract de 6 ore ,iar de pe 1 august pana ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna retierika retierika Are dreptul un salariat angajat in luna iulie 2013,să beneficieze de concediu de odihnă , până în decembrie 2013 ? E adevărat că trebuie să ai 11 ... (vezi toată discuția)