andr_georgi a scris:
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am avut un proces cu o societate comerciala, obiectul fiind plangere impotriva unui proces verbal de contraventie pentru accize cu o amenda de 500 de mil. Mi-a fost respinsa plangerea si urma normal sa fac recurs. Asteptam incheierea comunicata clientului meu sa pot vedea ce scie si dupa aceea sa ma incadrez in termenul de 15 zile pentru formularea recursului. Am vazut ca trece ceva timp si clientul nu imi spune nimic de nici o comunicare a sentintei m-am dus la judecatorie. Incheiere se comunicase ca niciodata in termen de 12 zile de la pronuntare. Am calculat si am vazut ca nu mai susnt in termenul de 15 zile de la comunicare. Am facut totusi recurs si am atasat o cerere presedintelui prin care i-am comunicat ca am avut grave probleme de sanatate si i-am atasat si o adeverinta medicala. Astept sa vad daca imi respinge sau nu recursul ca tardiv formulta. Dar daca il respinge, ce ma fac?
Amenda este destul de mare iar sefa nu o sa fie asa de intelegatoare si o sa dea toata vina pe mine. Ajutati-ma cu o solutie, orice se poate cere si repunerea pe rol, nu stiu ce sa mai fac.......
Art. 301
Termenul de recurs este de 15 zile de la comunicarea hotararii, daca legea nu dispune altfel. Dispozitiile Art. 284 alin. 2 - 4 se aplica in mod corespunzator.
Art. 302
Recursul se depune la instanta a carei hotarare se ataca, sub sanctiunea nulitatii.
Art. 3021
Cererea de recurs va cuprinde, sub sanctiunea nulitatii, urmatoarele mentiuni:
a) numele, domiciliul sau resedinta partilor ori, pentru persoanele juridice, denumirea si sediul lor, precum si, dupa caz, numarul de inmatriculare in registrul comertului sau de inscriere in registrul persoanelor juridice, codul unic de inregistrare sau, dupa caz, codul fiscal si contul bancar. Daca recurentul locuieste in strainatate, va arata si domiciliul ales in Romania, unde urmeaza sa i se faca toate comunicarile privind procesul;
b) indicarea hotararii care se ataca;
c) motivele de nelegalitate pe care se intemeiaza recursul si dezvoltarea lor sau, dupa caz, mentiunea ca motivele vor fi depuse printr-un memoriu separat;
d) semnatura.
La cererea de recurs se va atasa dovada achitarii taxei de timbru, conform legii.
Art. 303
Recursul se va motiva prin insasi cererea de recurs sau inauntrul termenului de recurs.
Termenul pentru depunerea motivelor se socoteste de la comunicarea hotararii, chiar daca recursul s-a facut mai inainte. Alineatul 3 Abrogat prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 58/2003.
In cazurile in care Ministerul Public a participat in proces, se va depune o copie de pe motivele de casare pentru procuror.
Presedintele instantei, care primeste cererea de recurs, va putea sa o inapoieze partii prezente, daca nu indeplineste conditiile prevazute de lege, pentru a fi refacuta, prelungind termenul de recurs cu 5 zile.
Dupa implinirea termenului de recurs pentru toate partile, instanta a carei hotarare este recurata va inainta instantei de recurs dosarul impreuna cu dovezile de indeplinire a procedurii de comunicare a hotararii.
puteati declara recurs si sa-l motivati in termenul de 15 zile de la comunicare.
cel putin daca apucati sa declarati recurs si apoi aratati certificatele medicale ca nu l-ati motivat in termen...
av. vasilescu